Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Sitges amplia la campanya de donació de sang

L’increment de donants fa que, a més de dijous, la campanya de donació de sang es faci també divendres. El Centre Cultural Miramar acollirà la campanya el 14 de gener de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores i també el 15 de gener en torn de matí, de  10 a 14 hores. Els donants hauran de reservar hora prèviament des de la pàgina web gencat.cat.

La campanya de donació de sang a Sitges se celebrarà el dies 14 i 15 de gener. La donació, prevista inicialment per al dia 14 de gener, s’amplia un dia més per respondre la gran demanda de donants, que volen contribuir a garantir les donacions a Catalunya.

Els donants podran fer aquest gest solidari al Centre Cultural Miramar tant dijous, 14 de gener, de 10 a 14 h i de 17 a 21 hores, i també divendres, 15 de gener, en torn de matí de 10 a 14 hores amb totes les mesures de prevenció i seguretat anti-Covid.

Per al dia 14 de gener ja s’han cobert totes les places disponibles per a la campanya de donació de sang, però els donants encara poden apuntar-se per a la jornada del 15 de gener. A causa de les restriccions de la pandèmia del coronavirus i per evitar aglomeracions, els donants han de reservar hora prèviament des de la pàgina web https://www.donarsang.gencat.cat/ca/.

Després de realitzar una campanya de donació de sang el 7 de desembre al Casal Municipal de la gent gran Joan Maragall, el Banc de Sang i Teixits ha decidit convocar dues jornades més per contribuir a mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, entre d’altres. Durant l’epidèmia, el 15% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19.

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això, són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

 

Com serà la donació de sang?

  • Porteu posada la mascareta
  • Renteu-vos bé les mans
  • Us prendran la temperatura
  • Ompliu el qüestionari amb el bolígraf d’un sol ús que us donaran. Podeu descarregar-lo a donarsang.gencat.cat/formulari i portar-lo emplenat des de casa.

 

 

CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG 

Dia: dijous 14 de gener   (TOTES LES PLACES COBERTES) 

Horari: de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Lloc: Centre Cultural Miramar (c/ Davallada, 12)  

Cita prèvia per reservar hora: donarsang.gencat.cat

 

 

 

Dia: divendres 15 de gener

Horari: de 10 a 14 h

Lloc: Centre Cultural Miramar (c/ Davallada, 12) 

Cita prèvia per reservar hora: donarsang.gencat.cat