Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Sitges aplica noves accions per regular la circulació de vianants a la principal zona d’oci nocturn com a mesura anticovid

L’Ajuntament de Sitges implementarà a la principal zona d’oci nocturn, a partir d’aquest divendres, un dispositiu de seguretat per regular la mobilitat de persones i noves senyalitzacions per indicar els circuits per a vianants. L’operatiu funcionarà divendres, dissabtes i vigílies de festiu fins a mitjans de setembre. L’alcaldessa Aurora Carbonell demana a la Generalitat de Catalunya que s’allargui l’activitat econòmica i el sector pugui tancar més tard de les 00.30 hores.

L’Ajuntament de Sitges continua el treball per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 des de tots els àmbits i aplicarà a partir d’aquest divendres noves mesures per regular la circulació dels vianants al carrer Joan Tarrida i primer de Maig amb l’objectiu d’evitar aglomeracions de persones a la via pública i prevenir possibles contagis.

Entre les noves actuacions, s’incorpora un equip de 8 persones que controlarà els circuits de mobilitat que cal seguir en la que és la principal zona d’oci nocturn de Sitges. Aquest dispositiu treballarà divendres, dissabtes i vigílies de festiu fins a mitjans de setembre a partir de les 20 hores per controlar els fluxos de gent, garantir les mesures anticovid i vetllar per tal que se segueixi el circuit en sentit únic i delimitat amb catenàries.

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, ha avançat que “després de l’experiència del cap de setmana anterior, hem valorat que calia fer un reforç per extremar les mesures”. La regidora apel·la també a “la responsabilitat individual pel compliment de totes les accions” i assegura que “estarem pendents de l’evolució de les mesures per valorar la seva efectivitat”.

A més del personal de seguretat que treballaran fins a mitjans de setembre, també hi haurà a la zona senyalitzacions per indicar els circuits per a vianants.

El dispositiu policial treballarà de forma coordinada amb Mossos d’Esquadra. 

 

Sitges, surt del toc de queda

L’Ajuntament de Sitges reforça amb aquest operatiu la zona d’oci nocturn, que també compta amb informadors els dijous, divendres i dissabtes.

La posada en marxa d’aquest operatiu coincideix amb la sortida del toc de queda de Sitges a partir d’aquesta mitjanit tenint en compte el barem marcat per Generalitat davant la situació epidemiològica actual. Davant l’aixecament del toc de queda, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, mostra la seva preocupació per les aglomeracions al carrer que es produeixen en algunes zones del municipi i ha demanat a la Generalitat de Catalunya que “s’allargui l’activitat econòmica i es pugui acabar més tard de les 00.30 h, ja que quan tanquen bars, restaurants i terrasses encara és molt aviat i la gent marxa cap a la platja, es queda al carrer o bé va a festes privades, que han augmentat molt. Es necessiten recursos humans i econòmics perquè hi ha molta gent al carrer i cal continuar aplicant les mesures anticovid. Per tant, he demanat que les activitats econòmiques s’allarguin i que l’oci nocturn pugui tancar més tard per poder operar amb normalitat i evitar els botellots i gent al carrer i a la platja”. 

 

 

Arxius Adjunts