Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Sitges commemora el Dia Internacional d’Acció Contra la Sida

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
El balcó de la Casa de la Vila exhibirà demà un tapís commemoratiu, obra de l’artista Isabel Pruna, i es penjarà un llaç vermell a La Fragata, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania, no només en la lluita contra l’VIH sinó també contra l’estigma que històricament hi ha anat associat.

Sitges se suma a la commemoració del Dia Internacional d’Acció Contra la Sida amb un acte simbòlic que tindrà lloc a les 12 del migdia i que consistirà en la penjada d’un tapís a la balconada de la Casa de la Vila i d’un llaç vermell, símbol de la lluita contra l’VIH, a la Fragata.

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, ha explicat que “malgrat ara tenim molt més present un altre virus que també ens ha canviat la vida, no podem oblidar que la Sida és una malaltia que afecta milions de persones al món”. Elisabeth Pérez ha fet una crida “a no abaixar la guàrdia” i ha recordat que “frenar la transmissió del virus depèn de tots i cadascun de nosaltres”.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha remarcat que “la lluita contra el virus del VIH no només és una lluita mèdica sinó també contra l’estigma que històricament hi ha anat associat, i que sovint ha posat en el punt de mira el col·lectiu LGTBI”.

A més dels actes simbòlics organitzats per l’Ajuntament, l’associació LGTBI Gay Sitges Link ha impulsat la realització de diverses activitats amb l’objectiu de reflexionar al voltant de diversos temes associats a la Sida, com ara les estratègies de prevenció, o la discriminació que pateixen les persones amb VIH. El programa d’esdeveniments, que es pot consultar en aquest enllaç a la seva pàgina web, consta de l’exposició “Trencant mites: Contra l’estigma i la discriminació a persones amb VIH”, que es podrà veure a la Biblioteca Santiago Rusiñol a partir de demà dimarts; la xerrada online “Estratègies de prevenció del VIH”, a càrrec del Doctor José Moltó Marhuenda, metge especialista i investigador de la unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias i Pujol, també demà dimarts; i la projecció de la pel·lícula “1985”, de Yen Tan, que tindrà lloc dijous dia 3.

 

Programa

  • Exposició “Trencant mites: Contra l’estigma i la discriminació a persones amb VIH”. De l’1 al 30 de desembre, a la Biblioteca Santiago Rusiñol.
  • Xerrada “Estratègies de prevenció del VIH”. Xerrada online a càrrec del Doctor José Moltó Marhuenda, metge especialista i investigador de la unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Dimarts, 1 de desembre al web de l’associació.
  • Visionat de la pel·lícula “1985” (2018), de Yen Tan. Dijous, 3 de desembre al Cine Club Sitges, a les 19.30h.