Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Sitges per la lluita contra el Sida

En el Dia Mundial Mundial de la Sida, s’ha llegit a Sitges el manifest de la jornada i s’han desplegat dos tapisos d’Isabel Pruna a l’Ajuntament.


Per 25è any consecutiu, l'1 de desembre es celebra a tot el món el Dia Mundial de la Sida. Una jornada d'acció comunitària que serveix per a fomentar la consciència pública sobre la realitat d'aquesta malaltia i tot el treball que s'està portant a terme per lluitar contra el VIH.

Sitges, al igual que moltes poblacions d'arreu del món, s'ha afegit als actes d'aquesta jornada, a través del col·lectiu Sitges X Sitges.

Aquest matí, a l'Ajuntament s'han desplegat dos tapissos de l'artista Isabel Pruna, on es remarca la lluita contra el SIDA, s'han encès unes espelmes en record de les moltes víctimes per la SIDA, que hi hagut arreu del món, i finalment s'ha llegit un manifest, que han llegit Jesús Saumell, Isabel Pruna i Pere Ros.

En el manfest es vol recordar que “s'han assolit reptes molt importants durant els últims anys però també és cert que ens queden molts per continuar treballant, i reptes nous que hem de plantejar-nos per continuar avançant”.

Per això en el manifest es demana que “cal reforçar el missatge sobre la necessitat de vetllar pel respecte dels drets humans i de les llibeertats fonamentals de la persona. L'experiència ens ha demostrat que els programes per combatre el VIH aconsegueixen millors resultats quan es fonamenten en els drets humans i inpliquen les comunitats afectades”.

Finalment el document comenta que “aquesta jornada és una bona oportunitat perquè tothom prengui consciència de la necessitat d'aprofitar les noves vies d'informació i comunicació per sensibilitzar la població...”.