Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Sitges se suma al Dia Internacional del Càncer Infantil

Amb l’objectiu de sensibilitzar la població s’ha convocat avui, a les sis de la tarda, una concentració Cap de la Vila. Al llarg de la jornada, també es recorda el Dia Internacional del Càncer Infantil a través de tres pancartes informatives instal•lades al Cap de la Vila i a les rotondes de Can Perico i del Camí Capellans.

Sitges s’ha sumat aquest dijous 15 de Febrer al Dia Internacional del Càncer Infantil per conscienciar la població sobre aquesta malaltia. Amb motiu de la jornada, els organitzadors de la Cursa de la Lluna Plena, amb el suport de la Junta local de Sitges de l’AECC (l’Associació espanyola contra el càncer) i l’Ajuntament de Sitges, han convocat una concentració a les sis de la tarda al Cap de la Vila, on hi ha una de les pancartes informatives amb el llaç daurat que simbolitza el càncer en nens i nenes. En total s’han instal•lat tres pancartes informatives per contribuir a la visualització de la malaltia i conscienciar la ciutadania. Els altres dos cartells estan situats a la rotonda de Can Perico i a la rotonda del Camí Capellans amb Passeig Vilafranca, on hi ha Onades, l’escultura de l’artista Xavier Corberó.

Durant aquesta acció solidària també es podran adquirir polseres per recollir fons per a la investigació que duu a terme l’Hospital Sant Joan de Déu.

Cada any es diagnostiquen uns 200 casos de càncer infantil a Catalunya i el 80% dels nens el superen. La venda de productes solidaris com les polseres contribueixen a finançar la recerca a l’Hospital Sant Joan de Déu, un dels referents en el tractament i investigació d’aquesta malaltia. La investigació és fonamental per avançar en els tractaments. Estela Campañá i Xavier Lahoz, són els impulsors de la cursa solidària de la Lluna Plena en record del seu fill, Pol Lahoz.