Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Taller de reanimació càrdiopulmonar a la King Kong Area

La regidoria de Salut pública i el Pla nacional de reanimació càrdiopulmonar, amb la col·laboració del Festival de cinema fantàstic, impartiran un taller de reanimació, dissabte a les 10h a la King Kong Area.

La correcta realització de maniobres de reanimació en els primers moments d’una aturada càrdiorespiratòria és fonamental per aconseguir mantenir en vida la persona afectada, fins que arribin els serveis d’urgència professionals. És per això que la regidoria de Salut pública vol donar formació al màxim nombre de persones i així poder ajudar davant d’un cas sobtat d’aturada cardíaca. Concretament, un equip del Pla nacional de reanimació càrdiopulmonar farà aquest taller aquest dissabte, a les 10h a la King Kong Area del Festival de cinema fantàstic, davant de l’ermita de Sant Sebastià.

Tothom qui ho desitgi, podrà prendre part d’aquesta petita formació, fent una inscripció prèvia al formulari següent: https://forms.gle/pDSWspXeSgyQoBmz8 . Depenent del nombre d’inscripcions, també es podrà realitzar la inscripció abans de començar la sessió a la mateixa King Kong Area. Amb aquesta acció es vol difondre els conceptes bàsics d’una primera reanimació entre tota la ciutadania. La regidora de Salut pública, Elisabeth Pérez, explica que “tenir uns coneixements bàsics de reanimació salva vides, perquè els primers minuts són fonamentals per aconseguir mantenir en vida la persona afectada”.

Aquest dissabte 16 d’octubre és el Dia Mundial de la Càrdioprotecció, de manera que es faran accions de sensibilització, com aquest taller, a diferents poblacions. A Sitges, els cotxes de la Policia local tenen dos desfibriladors i hi ha 16 punts més amb aquest aparell, que pot salvar vides. Els espais on s’han instal·lat aquests aparells són punts de notable concurrència de públic, com el Mercat, equipaments esportius o escolars.