Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Treballadors del sector de la restauració i l'hostaleria de Sitges realitzen una formació sobre prevenció de la Covid-19

La iniciativa forma part d’una campanya de formació telemàtica que impulsen conjuntament l’Ajuntament de Sitges i el Gremi d’Hostaleria de Sitges. Des del servei de Salut Pública es treballa actualment per poder oferir també la mateixa formació als paradistes i personal del Mercat Municipal.

El servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges i el Gremi d’Hostaleria de Sitges impulsen una campanya de formació telemàtica en higiene i prevenció de la Covid-19 adreçada als establiments de restauració. La formació és de dues hores i inclou un temari amb aspectes rellevants sobre el coronavirus (com els símptomes, el tractament, la transmissió i l’actuació davant la malaltia) i, també, les mesures d’higiene personal per a la prevenció (rentat de mans, guants d’un sol ús i mascaretes) i el reforç de la neteja de les instal·lacions, la distància física, la protecció dels aliments, la recepció de les mercaderies, entre d’altres. 

La propera formació està programada per a aquest dijous, 30 de juliol, i també estarà impartida pel veterinari i especialitzat en bromatologia (ciència dels aliments), Oriol Brutau. Al llarg de la sessió els alumnes podran assolir la formació necessària sobre les mesures de prevenció i seguretat amb l’objectiu d’evitar contagis de la Covid-19. La formació, realitzada dijous passat, va comptar amb una vintena de treballadors d’establiments entre bars, restaurants i hotels. Prèviament, els treballadors de les 28 guinguetes de les platges també van rebre formació sobre les mesures Covid-19. 

En paral·lel, el servei de Salut Pública també treballa per oferir un curs específic dirigit als paradistes i personal del Mercat Municipal, i posteriorment també continuaran les formacions adreçades a altres activitats com bars d’entitats esportives i comerços minoristes d’alimentació i supermercats.