Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Una nova ambulància donarà servei a Sitges durant els mesos d’estiu

Les gestions de la regidoria de Salut Pública han fet possible que des d’aquest mes de juliol i fins al mes de setembre una nova ambulància del SEM estigui disponible a Sitges per atendre les necessitats assistencials de la població.

Sitges compta des d'ara i fins el 31 de setembre amb una ambulància més per a cobrir les urgències mèdiques de la població del 9 del matí a 9 de la nit.

El regidor de Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges, Ignasi Garrigó, ha expressat la seva satisfacció per aquesta nova obtenció que junt amb la unitat que ja hi ha “esperem poder resposta a les necessitats que es puguin generar”. Tot i que aquesta és una actuació estacional, amb les dues ambulàncies existents es preveu cobrir la temporada de l'any en que Sitges registra un nivell més de població flotant. L'estiu de l'any 2011 es van dur a terme unes 500 actuacions. Amb aquesta darrera mesura s'agilitzarà la coordinació i l'atenció a les persones.

El desplegament del model actual del transport sanitari urgent a Catalunya va començar l'any 2006 acompanyat d'una nova imatge corporativa, d'acord amb la Instrucció 03/2006 del Servei Català de la Salut.

El transport sanitari urgent és aquell que s'encarrega de fer el trasllat de persones malaltes o accidentades en vehicles especialment condicionats quan existeix una situació que impliqui risc vital o dany irreparable per a la salut de la persona.  Per als trasllats urgents cal trucar al telèfon 061, al servei d'emergències mèdiques.

A banda de la nova ambulància, Sitges manté la cobertura de la Unitat de Suport Vital Assistencial (SVA) aeri que són unitats d'emergència aèries amb capacitat per atendre situacions de risc vital amb una resposta de 5 minuts des de Barcelona.