Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Xocolatada solidària per a la investigació del càncer infantil

Imatge principal associada a la noticia
Imatge principal associada a la noticia
L’AMPA de l’Escola Esteve Barrachina i Tàndem Menjadors organitzen dimecres, 21 de febrer, a les 16.30 hores, un berenar benèfic amb l’objectiu de recaptar fons per al laboratori d’investigació de l’Hospital Sant Joan de Déu. El donatiu per col•laborar-hi és de 2,50 euros.

Sota el lema Taca’t pel càncer infantil, pares, mestres i alumnes, compartiran aquest dimecres a partir de a dos quarts de cinc de la tarda xocolata i solidaritat. L’Escola Esteve Barrachina acull un berenar solidari per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia.
 
La iniciativa està organitzada per l’AMPA de l’Escola Esteve Barrachina, Tàndem Menjadors i l’Escola Esteve Barrachina. El donatiu per col•laborar-hi és de 2,50 euros. Per obtenir més suport econòmic per a la recerca del càncer infantil, es podran adquirir polseres Candela i polseres i collarets de l’Associació Dóna’m Ales.

La recaptació que es reculli durant aquest acte solidari es destinarà íntegrament a l’Hospital de Sant Joan de Déu per a la recerca del càncer infantil. S’estima que a Catalunya se’n diagnostiquen cada any uns 200 casos. Els càncers més freqüents són les leucèmies, les neoplàsies del Sistema Nerviós Central i els limfomes. La supervivència arriba al 80%, 5 anys després del diagnòstic.
 
La xocolatada solidària és un projecte que es va iniciar l’any 2013 a l’Escola Esteve Barrachina, impulsat per Estela Campañá i Xavier Lahoz en record del seu fill, Pol Lahoz, exalumne de l’Escola Esteve Barrachina que va morir el 15 d’octubre de 2012 després de lluitar contra un Sarcoma d’Ewing.

El 2017 la iniciativa va fer un salt endavant i va començar a estendre’s a diferents centres de Catalunya. L’any passat 20 escoles s’hi van adherir per donar suport econòmic a la recerca del càncer infantil i aquest 2018 ja en són 317. El matrimoni, format per Estela Campañá i Xavier Lahoz, també són els impulsors de la Cursa de la Lluna Plena, que és una referència que combina esport i solidaritat.