Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Deixar de fumar

Si esteu pensant a deixar de fumar, és una bona decisió tant per a vosaltres com per a la gent del vostre voltant. Si penseu que us cal l'ajuda d'un professional, us podeu adreçar:

En primer lloc, al vostre metge/ssa de capçalera i professional d'infermeria , que us poden assessorar en el procés de deixar de fumar, poden tutelar el vostre intent i/o prescriure-us tractament farmacològic si ho consideren indicat. Existeix una xarxa de centres d'atenció primària sense fum, els professionals de la qual han rebut formació específica per ajudar els pacients a deixar de fumar.

En el si de la Xarxa Catalana d'Hospitals Lliures de Fum es promou el desplegament de programes actius de deshabituació tabàquica dirigits a personal i pacients hospitalitzats.

Finalment, hi ha una sèrie de centres de referència en deshabituació tabàquica als quals es poden derivar persones fumadores des d'altres àmbits del sistema sanitari i que requereixen tractaments especialitzats de deshabituació tabàquica.


Altres recursos

Si sou treballadors en actiu , la vostra empresa ha de tenir un servei de prevenció propi o ha de tenir contractat un servei de prevenció aliè. Qualsevol que sigui el cas, podeu adreçar-vos-hi ja que una de les funcions dels serveis de prevenció de riscos laborals és la promoció de la salut dels treballadors, que inclou l'ajuda a la deshabituació tabàquica.

Disposeu també d'una xarxa de Farmàcies sense fum en les quals el professional farmacèutic també us proporcionarà assessorament.