Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Residus Covid-19

 

1. Com fer la gestió de residus a casa durant l'emergència sanitària del Covid-19

  • Cal reciclar a casa encara que estiguem confinats per tal d'evitar el màxim de desplaçaments als contenidors del carrer
  • Les mascaretes, guants i altres productes similars cal llençar-los a la bossa de Rebuig
  • Cal dipositar la brossa al contenidor de Rebuig utilitzant guants
  • Després, cal rentar-se bé les mans

 

2. Com fer la gestió de residus a casa en llars amb persones positives 

Els residus del pacient s'han d'eliminar de la següent manera, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes):

Primer pas

Els residus generats per la persona mlalat cal dipositar-los en una bossa 1i en un cubell d'escombraries específic a l'habitació (preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge).

Segon pas

La bossa 1 s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una bossa 2 abans de sortir de l'habitació la persona que el cuida haurà de dipositar els guants i mascareta utilitzats i tancar la bossa adequadament.

Tercer pas

La bossa 2 introduir-la en una bossa 3 i també es tancarà adequadament. La bossa 3 es dipositarà al contenidor de fracció resta, estant totalment prohibit dipositar-la en els contenidros re recollida selectiva (orgànica, envasos lleugers, paper i cartró i envasos de vidre o el seu abandonament en l'entorn.

Quart pas

Un cop acabat el procés de la gestió dels residus, cal realitzar una completa higiene de mans amb aigua i sabó almenys de 40 o 60 segons.