Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis urbans

Exposició 'Menys plàstic, més vida!'

Una exposició per remoure consciències i reduir l’ús del plàstic al Centre d’Estudis del Mar de Sitges

L’exposició presenta la problemàtica ambiental generada per l’ús generalitzat i inadequat dels plàstics i s’estructura en sis blocs temàtics: Plastic ParadisePolseres d’aiguaSopa de marEsports NàuticsUn món de plàstic i Alternatives Sostenibles.

 

El 90% dels productes i objectes que ens envolten actualment estan fets de plàstic

L’exposició posa de manifest que més del 90% dels productes i objectes que ens envolten actualment estan fets de plàstic, un material que té un cost de producció baix, una gran versatilitat i una resistència elevada. El revers de la moneda és també molt negatiu: la fabricació del plàstic comporta un ús massiu de recursos, en particular de derivats del petroli, per a un material que sovint s’utilitza d’una forma molt puntual, per exemple per dur la compra del mercat a casa. Immediatament es converteix en un residu que embruta el medi ambient, en particular els ecosistemes oceànics. A més, l'esmicolament del material genera els anomenats microplàstics, molt difícils de tractar.

La itinerància d’aquesta exposició és en si mateixa una bona pràctica de la utilització que cal donar als materials plàstics, atès que l’Agència Catalana de l’Aigua n’ha cedit l’ús per tal que la Diputació de Barcelona la pugui presentar en els diferents municipis litorals de la demarcació, en una actuació de col·laboració entre administracions.

  • Quan 13/06/2019 a 21/06/2019
  • On Centre d'Estudis del Mar
  • Organitzador Centre d'Estudis del Mar, Diputació de Barcelona
  • Descarregar al seu calendari iCal