Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continua el tractament contra l’escarbat morrut a les palmeres de Sitges

Aquest insecte s’instal·la a l’ull de la palmera i l’asseca, si no es tracta a temps.

L’Ajuntament de Sitges ha detectat deu palmeres afectades per l’escarbat morrut, un insecte que es posa a l’ull de la palmera a fer-hi ous i els cucs que en surten van perforant l’interior de la palmera fins a assecar-la totalment. Per això, el tractament es fa 4 cops l’any, ja que s’ha d’atacar l’insecte quan surt de l’ou i abans no creixi. L’operació consisteix a podar les palmeres per facilitar que s’hi pugui abocar un líquid que mati aquests cucs a la part alta de la palmera, d’on en neixen les fulles. De forma alternativa, també s’injecta un líquid al tronc de la palmera afectada.

Sitges té unes 500 palmeres que l’Ajuntament controla, periòdicament. D’entre aquestes, les deu que actualment estan afectades pel morrut i que caldrà esperar unes setmanes per saber si han sobreviscut després del tractament. El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio, explica que “si el tractament funciona bé, la palmera se salva o té una afectació menor”, però afegeix que “a Sitges també tenim palmeres que són propietat de privats, de manera que sobre aquestes l’Ajuntament no hi pot actuar, però és important que també estiguin sanes per evitar que el morrut salti d’unes a les altres”.

A més d’aquests tractaments específics sobre arbrat que tingui problemes, l’Ajuntament continua amb la campanya de poda d’arbres habitual en aquesta època. Aquestes setmanes, s’estan podant els arbres del carrer de Joan Maragall, entre d’altres.