Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Desconvocada la vaga de CESPA

L’Ajuntament de Sitges actua com a mediador en l’acord entre l’empresa concessionària de la neteja al municipi i els treballadors, un acord que permet desconvocar la vaga prevista per aquest mes d’agost.

Els treballadors de l'empresa concessionària de la neteja a Sitges, CESPA, han anunciat la retirada de l'anunci de vaga que estava prevista pels propers dies 4 i 5 d'agost, i la vaga indefinida a partir de l'11 d'agost. 

L'acord va arribar divendres després d'una llarga i intensa reunió mantinguda a la Delegació de Treball a Barcelona entre l'empresa, els treballadors i l'Ajuntament. En representació de l'Ajuntament, el regidor de Via Pública, Lluís Marcé, va assistir a la reunió com a mediador. La reunió va concloure amb la signatura del conveni amb les noves condicions laborals per als treballadors, el que ha permès desconvocar la vaga.

El regidor de Via Pública, Lluís Marcé, s'ha mostrat satisfet per aquest acord, gràcies al qual “podrem mantenir els serveis de neteja previstos per aquest estiu, que és quan el municipi registra una major afluència de visitants”. En aquest sentit, Marcé agraeix també l'esforç fet per treballadors i empresa per haver fet possible arribar a aquest acord.

CESPA és l'empresa concessionària de la recollida d'escombraries a Sitges des del 2005. Ja al 2007 es va protagonitzar un capítol de vaga per part dels treballadors de l'empresa que l'anterior Govern va neutralitzar amb un augment de sou dels treballadors de gairebé el 60% sense dotació pressupostària. Aquesta és en gran part la causa del deute entre l'empresa i l'Ajuntament. Els 9 milions d'euros de deute que l'empresa reclamava a l'inici de l'actual legislatura, situen el servei de neteja amb el deute més gran d'empreses concessionàries de l'Ajuntament.