Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El sector de Cases Noves estrena fanals per millorar la il·luminació dels carrers

Es canvia tant la columna com el punt de llum, per ser més eficients energèticament i donar més visibilitat a la via pública.

L’operació de canvi de llums a la via pública de les Cases Noves i Aiguadolç continua aquest mes de maig i s’acabarà al juny. Ara l’actuació se centra en el perímetre que marquen els carrers d’Aiguadolç, Fondo de les Oliveres, Avinguda de Sant Jordi i Plaça de la Flor dels ametllers. A l’interior d’aquest àmbit, també es renovaran els llums dels carrers dels Països Catalans, dels Gegants de Sitges i del Bisbe Antoni Briva. Posteriorment, s’abordarà la renovació de la il·luminació de la zona de Cases Noves delimitada pel carrer de la Devesa, Sant Honorat (fins al pont dels ocells), Aragó, Tarragona i les Illes Balears.   

El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio, recorda que “a principis d’abril vam començar amb el canvi al sector dels plans d’Aiguadolç i ara continuarem a les Cases Noves, per aconseguir una il·luminació dels carrers més eficient i sostenible”. El projecte que s’està executant substitueix tot el fanal (punt de llum de bola a 4 metres d’alçada i suport) per uns nous llums de LED a 6 i 4 metres d’alçada. Això suposarà una millor il·luminació de la via pública, a banda que en l’actualitat alguns suports estaven molt deteriorats en la base per la corrosió generada pels orins de gossos i això podia generar un risc de trencament.

Els treballs està previst que s’acabin al juny, però sempre es mantindrà la correcta il·luminació dels carrers, ja que quan es retira un fanal se n’instal·la immediatament un de nou.  

El pressupost del projecte és de 303.374,18€ i esta cofinançat per un pla FEDER que gestiona el Consell Comarcal del Garraf, amb direcció d’obra a càrrec de l’Ajuntament de Sitges.