Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els fanals de La Fragata recuperaran els seus colors originals aquest mes

L’operació de neteja i pintura dels 24 fanals del passeig i La Fragata es completarà a finals de mes, amb la intervenció d’una empresa especialitzada

Els fanals de la zona de la Fragata s’estan repintant aquests dies. Es tracta de la part final d’una intervenció que va començar l’any passat, quan es van netejar i repintar els 10 fanals del passeig de la part de mar. Aquest 2021 ha continuat l’operació amb els 14 restants, de la part interior. Es preveu que els treballs acabin a finals d’aquest mes i permetin tornar a veure aquests fanals amb els seus colors originals.

Una empresa especialitzada va començar els treballs l’any passat, donant preferència als que estaven més a prop del mar. Igual com es fa amb els que han quedat per aquest 2021, els treballs comencen escatant la peça i netejant-la, per després dotar-la d’una capa d’imprimació i protecció adient a la seva ubicació vora el mar. Finalment, es pinta de color forja tot el cos central i els elements decoratius mariners de color daurat.

Els treballs per recuperar els colors d’aquests fanals no s’havien fet mai amb el tractament integral que s’està executant des del 2020, malgrat que sí que s’havien fet alguns repintats. En la part final dels fanals s’hi està treballant específicament des del passat 23 de febrer i es preveu que es pugui acabar dins d’aquest mes de març, si les circumstàncies meteorològiques ho permeten.

El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio, considera que “hem de vetllar perquè tots els elements dels carrers estiguin en bon estat, però encara més quan parlem de llocs emblemàtics de Sitges, com el passeig i la Fragata” i afegeix que “l’actuació sobre aquests fanals ha estat profunda, perquè abans de repintar-los els hem de protegir de les afectacions que tenen per estar al costat del mar”.