Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova l’adjudicació de les obres de renovació de la depuradora del Poble de Garraf

Els treballs, que tenen un cost de 800.000 euros, suposaran l’ampliació i la renovació total de la planta d’aigües residuals del nucli de Garraf i donaran resposta a una antiga petició veïnal.

L’Ajuntament de Sitges ha aprovat aquest dilluns en Junta de Govern Local l’adjudicació del contracte d’execució de les obres de renovació de la depuradora d’aigües residuals del nucli de Garraf.

Els treballs tenen com a objectiu adaptar el servei a les necessitats del Poble de Garraf i resoldre els problemes derivats de la sobresaturació de la planta actual que ha patit la ciutadania durant els darrers anys. Les obres suposaran l’ampliació i renovació total de la depuradora, que finalment podrà donar un servei dimensionat i adequat a les necessitats del nucli de Garraf.

La Diputació de Barcelona es farà càrrec del cost d’aquests obres, que tenen un pressupost de 800.000 euros. Els treballs permetran ampliar la capacitat de la depuradora actual, alhora que millorar la qualitat de l’aigua que surt de la planta, reduint les olors i evitant els abocaments ocasionals d’aigües residuals que tenen lloc en l’actualitat degut a la sobresaturació.

Amb una dotació de 150 litres habitant (o equivalent) al dia, la nova depuradora tindrà la capacitat per donar servei als 350 habitants que viuen actualment al nucli de Garraf (750 si es tenen en compte les segones residències) però també a una possible població futura de fins a 1.500 habitants.