Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament farà obres de millora integrals al sector de Terramar

Imatge d'una de les voreres malmeses per l'efecte de les arrels dels arbres i el pas del temps
Imatge d'una de les voreres malmeses per l'efecte de les arrels dels arbres i el pas del temps
El projecte suposa la renovació de l’asfalt, les voreres i l’enllumenat, a més del soterrament del cablejat elèctric i telefònic, entre altres.

L’Ajuntament treballa en el projecte de renovació d’una part del sector de Terramar, concretament la que afecta a l’avinguda Navarra i als carrers Joan de la Cierva, Pintor Ramon Casa, Pintor Joan Roig, escultor Enric Clarassó i un tram del carrer Leonardo Torres Quevedo.

Les obres, que tindran un cost aproximat d’1’5 milions d’euros (una part dels quals provenen del pressupost 2019), suposaran la substitució de tot l’asfaltat i el paviment de les voreres, molt malmès a causa del pas del temps i del creixement de les arrels dels arbres que viuen a la zona. A més, el projecte contempla també la renovació de tot l’enllumenat, que se substituirà per llums leds de baix consum; i el soterrament del cablejat elèctric de baixa tensió i les línies telefòniques.

El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, ha explicat que “es tracta d’una obra integral que suposarà la renovació total d’aquesta zona de Sitges”. Segons Monasterio, “és una inversió important per a l’Ajuntament que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels veïns d’aquesta zona, sobretot pel que fa a la mobilitat, que s’ha vist molt condicionada pels efectes de l’arbrat en els paviments”.

Els treballs suposaran també, en alguns trams, la substitució de part de l’arbrat existent, principalment pins, per una altra espècie autòctona que pugui créixer i desenvolupar-se d’una forma més sostenible (sense requerir tant manteniment) i amb un creixement menys agressiu que no malmeti l’urbanisme.

Actualment el projecte ha sortit a concurs, pel que es calcula que els treballs podrien començar a principis del 2021 i finalitzar l’estiu del 2021.

 

 

Arxius Adjunts