Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis urbans

L’Ajuntament planta una quarantena d’arbres a la façana marítima

L'Ajuntament plantarà  un total de 43 arbres nous
L'Ajuntament plantarà un total de 43 arbres nous
18 palmeres i 25 tamarius ompliran els escocells que havien quedat buits en els dels darrers anys

L’Ajuntament està duent a terme una campanya de replantació d’arbres a primera línia de mar amb l’objectiu d’omplir els escocells que havien quedat buits i dignificar la façana marítima. El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, explica que la iniciativa respon, entre altres, “a motius mediambientals i de qualitat de vida dels sitgetans i les sitgetanes, ja que l’arbrat és un element imprescindible per aconseguir un entorn més amable”.

En total, l’actuació contempla un total de 43 arbres nous (18 palmeres i 25 tamarius) al llarg del passeig Marítim i el passeig de la Ribera, des del Terramar i fins a la Fragata (tant al passeig com a la vorera del costat muntanya).

L’elecció dels arbres respon a diversos criteris que tenen a veure amb les característiques climàtiques i també amb l’estètica. Les palmeres i els tamarius són arbres resistents que suporten molt bé l’ambient salí de la línia marítima. D’altra banda, s’ha volgut mantenir el criteri estètic existent en aquesta zona en la què predominen precisament palmeres i tamarius.

L’equip de jardineria municipal ha plantat durant les darreres setmanes 16 de les 18 palmeres previstes. Els 25 tamarius es plantaran després de Nadal.