Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’obra del col·lector-impulsor d’aigües residuals de la Fragata – Vinyet es reprèn dilluns 17 d’octubre

L’objectiu de l’actuació és evitar situacions de risc de trencament de la canonada actual, que ara passa per les platges, a causa dels temporals. Aquesta canonada és d’aigües residuals que quan es malmet vessa a la platja i al mar. La primera fase de les obres van culminar al maig i després de l’aturada de l’estiu es reprenen.

Les obres per retirar la canonada d’aigües residuals de les platges de La Fragata, la Ribera, Bassa Rodona i l’Estanyol es reprenen aquest dilluns 17 d’octubre, a l’espai que hi ha entre l’Avinguda Sofia i el Pont d’en Domènech (Carrer de la Bassa Rodona). Posteriorment, s’actuarà sobre la banda de terra del Passeig de la Ribera entre el Pont d’en Domènech i La Fragata. La previsió és que l’obra finalitzi la primavera del 2023.

Aquesta operació té l’objectiu de fer passar per la banda de terra del Passeig de la Ribera la canonada que actualment està situada a la platja. D’aquesta manera, s’evitarà el risc de trencament a causa dels temporals i que aquesta canonada pugui provocar vessaments d’aigües residuals a les platges i al mar.

El regidor de Servis Urbans, Jaume Monasterio, recorda que aquesta és “una obra necessària i un projecte llargament treballat, ja que les actuals canonades passen per la platja i queden desprotegides en cas de temporals, amb el conseqüent perill de trencament i vessament”. El regidor subratlla que “la nova instal·lació de la canonada circularà pel passeig de terra” i alhora afegeix que “com totes les obres al sòl urbà impliquen molèsties, però des de l’Ajuntament farem un seguiment exhaustiu per tal que siguin les mínimes possibles”.

L’obra s’ha previst fer en diferents terminis per minimitzar l’afectació a veïns i activitats econòmiques de la zona. El primer que s’ha dut a terme és el tram del Passeig marítim entre l’Avinguda Sofia i el carrer de Francesc Armengol.

El pressupost de l’actuació és d’1.176.261,75 € que assumeix l’Agència Catalana de l’Aigua. Per a més informació sobre l’obra serveisurbans@sitges.cat.