Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis urbans

La Policia Local de Sitges participa en unes jornades informatives d’àmbits penal i administratiu

El rol en els judicis orals, la violència de gènere i domèstica, els atestats i les denúncies, han estat alguns dels temes adreçats als agents de la Policia Local de Sitges.

Amb la xerrada de la fiscal cap d'àrea del Partit Judicial de Vilanova i la Geltrú, Susana Romero, ahir dilluns a la Prefectura de la Policia Local de Sitges, es tanca el cicle de jornades informatives sobre els àmbits penal i administratiu adreçades als agents de Sitges. Una xerrada que ha comptat amb la presència del regidor de Prevenció i Seguretat, Francisco Castillo, i d'Organització i Recursos Humans, Magí Almirall.

La fiscal va parlar davant una trentena d'agents sobre el rol dels policies en la celebració dels judicis orals, en particular sobre la preparació i la declaració dels agents en aquests actes. Va explicar també la tipologia dels delictes amb que es troben amb freqüència els agents, com ara els de desobediència, resistència i atemptat als agents d'autoritat, contra la salut pública, entre d'altres.

Les jornades, celebrades entre l'11 i el 18 de juny, han tractat la diferència entre violència de gènere i violència domèstica, o les declaracions de la víctima, l'imputat i els testimonis, a càrrec dels jutges de Vilanova, David Cabrera i Pablo Ignacio Luján; la instrucció de treball dels atestats, el protocol de custòdia i els llibres d'identificacions, a càrrec del sergent de la Unitat d'Atestats, Vicenç Cardona; i les pautes a seguir en la redacció de documents policials més utilitzats, com ara els documents de denúncia, atestats i citació d'imputats, a càrrec del Caporal d'Atestats Alberto Villoria.