Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis urbans

La Policia Local inicia una campanya de control sobre distraccions al volant i semàfors

La campanya, que va començar ahir, es durà a terme fins diumenge amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit.

La Policia Local de Sitges, amb col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, va iniciar ahir dilluns una nova campanya sobre distraccions al volant i el compliment de les indicacions dels semàfors. Per la campanya, que es durà a terme fins diumenge, la Policia Local establirà controls aleatoris a Sitges.

La iniciativa té una doble vessant. Serveix per conscienciar els conductors sobre la necessitat de concentrar-se durant la conducció i alertar sobre els perills que poden comportar distraccions com, a tall d'exemple, els dispositius de telefonia mòbil, navegadors o altres tipus de suports de comunicació. També s'orienta al control dels conductors en relació al compliment de les normes referents als semàfors.

Els infractors podrien ser sancionats si incompleixen alguna d'aquestes normes. No obstant, el regidor de Governació, Jorge Carretero, ha remarcat “la necessitat d'establir aquests controls per a que els conductors recordin quines són les seves responsabilitats i a l'hora coneguin quins són els motius que els poden portar a tenir un accident. Per tant, la importància d'aquest tipus de campanyes és la prevenció i la conscienciació dels conductors per reduir la sinistralitat i no pas les sancions”.

La darrera setmana de setembre, la Policia Local ja va dur a terme una campanya de seguretat passiva per conscienciar els conductors i ocupants de vehicles sobre la necessitat de complir les mesures de seguretat obligatòries. La campanya es va saldar amb sis denúncies.