Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges celebra per primera vegada el Posidonia Festival

L’organització del certamen, del 31 d’agost al 2 de setembre, demana aquesta setmana als usuaris de les platges que omplin ampolles de plàstic amb un missatge que inclogui un propòsit personal.

Sitges acollirà del 31 d'agost al 2 de setembre la seva primera edició del Posidonia Festival. El certamen va néixer el 2008 amb la consigna de promoure una cultura de pau i de sostenibilitat. Fins el 2010 es va realitzar a l'illa de Formentera, el 2011, a Carloforte (Sardenya, Itàlia) i aquest any és la primera vegada que té dues dates i seus, Carloforte, on va tenir lloc del 20 al 22 de juliol, i Sitges. El festival al municipi compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges i l'Agència de Promoció Turisme de Sitges.

El Posidonia Festival busca connectar de manera innovadora els mons de l'ecologia, el desenvolupament sostenible i l'art, tot involucrant actors locals i internacionals. El projecte forma part d'una xarxa internacional d'EcoFestivals i iniciatives similars de la Mediterrània entre Espanya, França, Itàlia, i Grècia.


Recollida d'ampolles

Com a activitat prèvia al festival, l'organització està recollint aquests dies, amb la col·laboració de l'Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges, ampolles de plàstic buides als xiringuitos de les platges i demana als ciutadans que escriguin un propòsit personal en un paper i posin el missatge dins l'ampolla. Aquestes ampolles seran la matèria amb la qual un grup d'artistes amb orientació ecològica, que també exposaran les seves obres a la Fragata de Sitges durant els tres dies del festival, construiran una gran escultura col·lectiva el dia 1 de setembre. L'obra, amb la direcció artística de Marcel Balart, quedarà exposada durant la resta del festival per ser destruïda després. Els missatges seran recollits i publicats al web www.posidoniafestival.com.


Programa 

El programa inclou activitats en diferents espais. Els concerts musicals d'Amparo Sánchez, la banda Color Humano, José El Chatarra, i el grup 3'nbara, entre d'altres actuacions, tindran lloc a l'escenari situat al Passeig de la Ribera. En aquest escenari, i també als Jardins del Retiro de Sitges, el festival oferirà projeccions cinematogràfiques i conferències amb el turisme i la pesca sostenibles com principals eixos.

L'Edifici Miramar serà seu de xerrades sobre cultura sostenible, com ara la presentació de la Guia de restaurants KM 0-Slow Food Catalunya. A més, durant el Festival, una EcoFira amb expositors locals i internacionals oferirà al Passeig productes, serveis i activitats econòmiques. Totes les activitats són gratuïtes.