Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Situació del Consorci del CNS

L'Ajuntament de Sitges explica la situació actual del Consorci del Club Natació Sitges.

Sessió informativa

Vídeo de la sessió del passat dimecres 18 d'octubre de 2023


T'expliquem què està passant

En aquest document descarregable s'explica de forma resumida la situació del Consorci del Club Natació Sitges, des de la seva creació fins les solucions que s'han tirat endavant, per a la consulta de la ciutadania.

Accés a la informació pública

Mitjançant aquest tràmit podeu sol·licitar qualsevol informació en relació a la situació del Consorci del Club Natació Sitges, en el marc de l'exercici del dret d’accés a la informació pública que la llei reconeix a totes les persones, a títol individual o en nom i representació de qualsevol persona.

> Anar al tràmit


Quina és la situació? (En 1 minut de lectura)

1

Crisi econòmica del club

El CN Sitges travessa una greu crisi econòmica des del 2010. L'Ajuntament i el club van acordar la creació del Consorci. Entre els acords, el Club arrendarà les instal·lacions durant 50 anys.

2

Quina solució es va tirar endavant?

El Club va aportar al Consorci les instal·lacions. El Consorci va assumir el deute hipotecari que tenia el club el 2010. Ajuntament i club es van obligar a fer aportacions econòmiques.

3

Què ha passat?

El club no va poder acomplir el calendari de pagaments, de lloguer i d’aportacions (que li havien de permetre recuperar la propietat). L’Ajuntament va continuar pagant fins al 2017 quan els òrgans de control municipals van advertir de la situació anòmala. L’Ajuntament va pagar la totalitat del deute hipotecari al 2021.


4

Liquidació del Consorci

Davant aquesta situació, la llei obliga a la dissolució del Consorci per desequilibri financer, i la seva liquidació, que està establerta pels estatuts del Consorci. El club s’oposa a la liquidació amb recursos legals des del 2015. L'Ajuntament vol mantenir les instal·lacions per fomentar l’esport en general i també les competicions.

5

Solucions pactades

El club, que està en concurs de creditors, va presentar a l’Ajuntament un pla de viabilitat que es va descartar atenent als informes jurídics i econòmics. L’Ajuntament sempre ha volgut una solució pactada amb el CN Sitges, però respectuosa amb la legalitat, donat que cal superar el bloqueig i executar la liquidació com obliga la llei i que s’arrossega des del 2015.

6

Escenaris de futur

  1. Opció 1: El Consorci ven les instal·lacions per subhasta i amb el resultat de la venda s’eixuguen tots els deutes.
  2. Opció 2: El Consorci posa a la venda les instal·lacions esportives amb condicions.