Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Portal d'Entitats i Voluntariat

Quan parles fas màgia. Apunta't al Voluntariat x la Llengua!

Qui som?

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Descripció de l’activitat de la Crida

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada). L'equip de professionals del VxL t'assignarà la parella lingüística i et donarà el suport que necessitis durant les trobades.

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Quins voluntaris/es busquem? Perfil del voluntari/a

Persones que tenen el català com a llengua habitual i poden dedicar una hora a la setmana a conversar amb una altra persona que necessita adquirir fluïdesa i confiança en l'ús quotidià de la llengua.

Periodicitat de la crida

Durant tot l’any. Setmanalment

Com pots contactar amb nosaltres i ser voluntari/a?

Persona de contacte: Queti Vinyals Florenciano

Correu electrònic:  vxl.garraf@cpnl.cat

Telèfon: 667 207 805

Web:  https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes/vxl/