Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Model de platges

El futur de les platges de Sitges

Sobre la renovació del Pla d'Usos, la vigència i les passes a seguir en la tramitació

Per llei s’ha de renovar cada cinc anys i el Govern ha decidit actualitzar-lo a les necessitats i els reptes del segle XXI, de forma consensuada amb la Generalitat de Catalunya, administració que comparteix amb l’Ajuntament aquesta necessitat d’adaptació del model de platges. Per a l’Ajuntament, Sitges ha de ser un lloc on viure i una destinació turística competitiva, més sostenible i de qualitat, i aquest és el moment per apostar-hi. És una oportunitat per millorar i per adaptar-nos a la situació actual d’emergència climàtica.

Tot i que té una vigència de cinc anys, anualment s’ha de presentar a la Generalitat de Catalunya, el que permetrà ajustar-se a les necessitats detectades any rere any i acceptar modificacions per donar resposta a noves necessitats.

Un cop aprovada inicialment la proposta de Pla d’Usos per Junta de Govern Local, el dilluns 15 de novembre de 2021, i després de la publicació al BOPB i al DOGC, hi ha hagut quinze dies hàbils per presentar al·legacions.

Després d’aquest termini, i resoltes les al·legacions, el Pla d'Usos s’eleva al Ple per a l’aprovació per part de l'Ajuntament.

La voluntat de l’Ajuntament de Sitges és adaptar el Pla d’Usos al segle XXI, a la situació actual de les platges i a l’emergència climàtica. L’objectiu és potenciar un model d’usos més racional i coordinat amb la Generalitat de Catalunya, seguint la mateixa tònica que a la resta de municipis costaners.