Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Model de platges

Quan sortirà el plec de clàusules per a l’explotació dels serveis a les platges?

L’Ajuntament ha aprovat per Junta de Govern Local el plec de clàusules administratives i tècniques per a l'atorgament de les autoritzacions d'ús privatiu d'espais de domini públic marítim-terrestre per a l'explotació de guinguetes i serveis de temporada de les platges de Sitges, el dilluns 17 de gener de 2022. Aquest plec estableix nous paràmetres per a les persones, empreses i emprenedors que vulguin optar a les autoritzacions. El termini és de 30 dies naturals. 

L’Ajuntament prepara els requisits que regularan el nou concurs públic amb nous paràmetres per a les persones, empreses i emprenedors que vulguin optar a la concessió d’explotació dels serveis a les platges. La previsió és que es presenti a principis de 2022.

Sí. Es poden presentar autònoms i empreses o emprenedors, en resposta a la llei de contractació actual que obliga a licitar els serveis d’explotació de les platges a partir d’un procediment de pública concurrència.

Es consideraran diversos aspectes entorn la qualitat del servei; l’aplicació de solucions respectuoses amb l’entorn o l’experiència en la restauració. 

La part econòmica no serà la més important en el procediment, perquè sigui el més igualitari possible i evitar que les concessions recaiguin únicament en grans tenidors.  

Les especificitats es donaran a conèixer un cop aprovat el plec de clàusules administratives i tècniques. Gairebé totes les guinguetes tindran servei de restauració per oferir qualitat i diversitat gastronòmica.

Les guinguetes s’ubicaran als extrems de les platges, a les zones on hi ha una major acumulació de sorra i on estaran més protegides davant els possibles temporals, habitualment al costat nord de les platges. D’aquesta forma, es pot garantir l’ocupació i el funcionament dels serveis durant la temporada a totes les platges. Aquesta nova ubicació, a més, busca potenciar el gaudi de les persones usuàries amb serveis que permetin contemplar de cara la posta de sol.

Sí. S’està estudiant, però es garantirà l’equilibri entre les zones d'oci i l’espai per al descans. El Pla preveu també la creació de noves zones esportives i de lleure infantil.

Les persones interessades en participar en el concurs públic disposen d’un servei d’assessorament al Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 (carrer Gabriel Pallarès, 12). Professionals tècnics acompanyen a les persones emprenedores en la preparació de la documentació i en l’elaboració del pla de viabilitat econòmica.

El servei funciona amb cita prèvia, els dilluns i dimecres, de les 8 a les 14 hores.