Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ús de les tecnologies en estudis turístics de Sitges o en esdeveniments com el Carnaval, presents al cicle de Polítiques Digitals

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el conseller de Polítiques digitals i administració públic, Jordi Puigneró, participen en la primera trobada del cicle ‘El Desplegament de Polítiques Digitals’. La primera sessió s’ha centrat en les TIC com a eines de cohesió de Catalunya.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha assistit aquest dijous a un esmorzar-col·loqui sobre el desplegament de polítiques Digitals a Catalunya. L'acte, celebrat a l’Hospitalet de Llobregat, ha estat presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; i ha comptat amb la participació de la secretària general de l'Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Joana Ortega, i l'alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús.

Aurora Carbonell ha explicat els treballs que Sitges desenvolupa a partir de la utilització de les tecnologies per generar dades que després serveixen per fer polítiques concretes. En aquesta línia, “estem elaborant estudis a través de les noves tecnologies que ens permetran avaluar els fluxos de turistes i orientar qüestions com la gestió de recursos”. Paral·lelament, ha destacat que “gràcies a un estudi fet a través de la xarxa WIFI, hem pogut complementar actuacions importants com el dispositiu de seguretat de Carnaval”. L’alcaldessa ha recordat que Sitges aposta “per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Sitges és un municipi turístic i, considerem que cal fer un esforç en la promoció i aplicació de solucions tecnològiques innovadores”.

El conseller Jordi Puigneró ha explicat les línies mestres de l’estratègia que el govern de la Generalitat desenvolupa des de fa uns anys per impulsar un desplegament distribuït de les tecnologies de la informació a Catalunya. Un desplegament que “no només contempla la xarxa de fibra òptica”, sinó també altres tecnologies com el 5G que porten aparellades indústries importants i generadores de riquesa. Puigneró ha afirmat que si la Catalunya actual és “filla d’una Revolució Industrial, la del demà ho serà d’una Revolució Digital”. En aquest sentit ha dit que “Catalunya ha estat la gran fàbrica d’Espanya al llarg del segle XX i que ara cal que sigui el hub digital d’Europa”.

Puigneró ha recordat i confirmat la intenció d’aconseguir portar la fibra òptica a totes les capitals de comarca durant l’any 2020, fent servir una “xarxa neutra” que aprofitarà principalment el traçat de les carreteres per portar el servei a cada capital comarcal (actualment en són 29 les que ja la reben i s’espera connectar les restants) i permetre que una indústria d’operadors locals facin el servei de “darrera milla” fins a connectar els usuaris finals.

El diàleg 'Les TIC com a eina de cohesió social' forma part d'un cicle de 4 debats al voltant del món de les TIC que continuarà lloc els propers mesos a diferents zones de Catalunya. L'objectiu d'aquestes jornades és proposar idees que sumin per construir municipis d'acord amb les necessitats del ciutadà i promoure la cohesió territorial que les tecnologies de la informació i la comunicació poden aportar a Catalunya. També es podran plantejar les dificultats superades, els progressos aconseguits i generar noves aliances a través de la visió d'alcaldes, regidors, polítics i experts.

El col·loqui està organitzat per la plataforma transmèdia Alcaldes.eu i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.