Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

20.812 persones estan cridades a votar a Sitges a les eleccions al Parlament Europeu

La Unió Europea escull el lema “Use your vote” per animar a la ciutadania a anar a votar en unes eleccions plurinacionals que ens afecten a tots.

Un total de 20.812 persones estan cridades a votar aquest diumenge a Sitges en les eleccions que decidiran la composició del Parlament Europeu, format per 720 eurodiputats, 15 més que en l’anterior votació. Sota el lema “Use your vote”, els ciutadans i ciutadanes dels 27 països que conformen la Unió Europea escullen, entre el 6 i el 9 de juny, els representants que actuaran com a diputats en aquest parlament, l’única assemblea parlamentària multinacional del món escollida per sufragi directe.

En el cas d’Espanya, es trien 61 d’aquests 720 eurodiputats, 2 més que a la votació del 2019. A les eleccions concorren partits polítics nacionals, però una vegada triats els eurodiputats, la majoria opten per integrar-se en grups polítics transnacionals d'àmbit europeu.

En aquest sufragi, el nombre de persones que poden votar a Sitges és superior al de les eleccions al Parlament de Catalunya, quan podien votar 20.207 persones. Aquesta circumstància es dona perquè la ciutadania de la UE resident al municipi també pot votar. De les 20.812 persones amb dret a vot, 20.181 són de nacionalitat espanyola i 631 són d’altres nacionalitats europees.

En total, hi haurà 12 col·legis electorals i 31 meses. Per a aquestes eleccions europees, la llar d’infants La Moixiganga tornarà a ser col·legi electoral per a les 849 persones que formen part del Districte 2 - Secció 7 - Mesa U. En els comicis del passat 12 de maig, la Moixiganga no reunia les condicions necessàries per a ser col·legi electoral, però aquests inconvenients s’han resolt i, per tant, una de les dues meses del Centre Cívic de Quint Mar passa de nou a La Moixiganga. El Centre Cívic però, es manté com a col·legi electoral amb les meses A i B del Districte 2 Secció 10. La resta de col·legis electorals, són els mateixos que en la votació anterior.

Tota la informació de les eleccions europees a Sitges es pot trobar a www.sitges.cat/eleccions. En aquest espai, es pot consultar quin és el col·legi electoral que li toca a cada persona. També es pot consultar la web de les eleccions europees https://elections.europa.eu/es/ per estar al dia de tota la informació que generin aquestes eleccions.