Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

20.916 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge

La jornada electoral del 28 de maig servirà per dibuixar la nova composició dels 21 càrrecs electes al ple municipal de Sitges per al mandat 2023 – 2027.

A Sitges les persones que podran exercir el seu dret a vot en els comicis del proper diumenge 28 de maig són 20.916, segons dades de l’Oficina del Cens electoral. Les eleccions municipals 2023 compten a Sitges amb un total de 13 llistes electorals. El resultat de la jornada dibuixarà la nova composició dels 21 càrrecs electes al ple municipal de Sitges per al mandat 2023 – 2027.

Les candidatures que es presenten són:

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Junts per Sitges

Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés - El Margalló (PSC-CP-EM)

Ciutadans (C’s)

Sitges Grup Independent (Sitges GI)

Guanyem Sitges 

Verds En Comú Podem Sitges

Valents

Fets per Sitges 

Convergents

Partit Popular (PP)

VOX

Solucions – El partit De Tots (SOLUCIONS PDeTOTS)

En total hi ha 11 col·legis electorals i 31 meses a Sitges que es poden consultar a www.sitges.cat/eleccions. Entre les novetats cal destacar que el Museu Romàntic, el Centre de Disseny, l’antiga oficina de turisme de l’Oasis, l’Hospital de Sant Joan Baptista i l’Oficina d'Atenció Ciutadana de Les Botigues de Sitges han deixat de ser col·legis electorals. El llistat d’antigues seus de col·legis electorals i per quin espai han estat substituïts és el següent:

  • Museu Romàntic (Districte 01, Secció 002) canvia al Mercat Municipal
  • Sitges Centre de Disseny (Districte 01, Secció 003 i Secció 006) canvia a l’Escola Maria Ossó
  • Oficina de Turisme a l’Oasis (Districte 01, Secció 004) canvia al Mercat Municipal
  • Hospital de Sant Joan Baptista (Districte 02, Secció 004) canvia al Local Municipal de la carretera de les Costes
  • Oficina d'Atenció Ciutadana de Les Botigues de Sitges (Districte 02, Secció 009, Subsecció 02) canvia al Local Municipal de Les Terrasses

L'obertura dels col·legis per a la jornada del 28 de maig mobilitzarà a Sitges una vuitantena de persones, responsables d'ocupar els llocs de presidents i vocals, i 16 representants de l'administració que desenvoluparan durant tota la jornada feines, entre d’altres, de transmissió de resultats de les meses electorals. L’horari de votació serà de 9h a 20h.

 

Cobertura de la jornada electoral

OFICINA DE PREMSA

L’Oficina de Comunicació de l’Ajuntament de Sitges està a disposició dels mitjans de comunicació i professionals d’aquest àmbit al Casal Lola Anglada (plaça de l’Ajuntament, s/n) per a la jornada de diumenge.  Per contactar-hi, ho podeu fer al 93 811 16 84, al 607825675 o al correu comunicacio@sitges.cat.

Al llarg del dia s’oferirà la informació relacionada amb l’obertura dels col·legis electorals, les primeres dades de participació a les 14h, la participació de les 18h, el tancament dels col·legis i els resultats finals.

RÀDIO MARICEL

Diumenge 28 de maig, Ràdio Maricel oferirà una programació especial dedicada a les eleccions municipals amb butlletins horaris i un programa que començarà a partir de les 20 h, un cop es tanquin les meses electorals.

Els butlletins informatius comptaran amb connexions en directe des dels col·legis electorals, la cobertura del vot dels diferents candidats i les dades de participació. Aquests blocs d’informació s’emetran a les 9, 10, 11, 12, 13 i 14h, del matí i a les 18h de la tarda, a més de l'emissió d’informació sobre el desenvolupament de la diada durant tot el dia.

Pel que fa al programa especial de la nit electoral, a partir de les 20h, Ràdio Maricel posarà un èmfasi especial en les dades que surtin del recompte, que podran ser seguides al web, i en les reaccions de les diferents candidatures.

CANAL BLAU TV - MARICEL TV

Canal Blau TV informarà, durant tot el dia, de la jornada electoral, amb especial atenció als resultats i les reaccions de les diferents candidatures, a partir de les 20h. Maricel TV anirà publicant a les seves xarxes socials la informació més rellevant del dia.