Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aniversaris centenaris a Sitges

Mercedes Fornells, resident de l’Hospital Sant Joan Baptista, i Angiola Conti, resident a El Jardí, han celebrat aquest dimarts els seus respectius centenaris.

Sitges ha celebrat aquest dimarts dos aniversaris molt especials. Mercedes Fornells, resident de l'Hospital Sant Joan Baptista, i Angiola Conti, resident a El Jardí, han celebrat el seu centenari.

Mercedes Fornells ha celebrat el seu aniversari acompanyada de familiars, residents, treballadors i voluntaris de l'Hospital Sant Joan Baptista. Després d'un breu repàs de la seva trajectòria vital, se li ha lliurat la medalla centenària de la Generalitat de Catalunya. A l'acte han assistit els alumnes de l'escola Miquel Utrillo que han interpretat la cançó d'aniversari en català, castellà i anglès. La festa ha finalitzat amb el lliurament de regals i un brindis amb la Malvasia d'Honor del Centenari de l'Hospital.

Angiola Conti, italiana de naixement però que venir a viure a Sitges el 1942, ha tingut una celebració ben diferent, amb els seus cuidadors i companys de residència. L'Angiola s'havia dedicat a la música de manera professional. Canta i toca instruments com el saxofon i el clarinet. Ha recorregut mig món amb la seva companyia, fins que es va instal·lar a Sitges definitivament després d'enamorar-se del poble. És una dona soltera i fa sis anys, al fer-se gran va decidir anar a una residència on la cuidessin i estigués ben atesa i acompanyada. L'Angiola, que és una dona molt estimada pels seus companys i amistats, també ha rebut la medalla centenària de la Generalitat.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns; el regidor de Benestar i Família, Marc Martínez, i el representant del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Agustí Vilà, han volgut compartir aquest moment tan especial amb les àvies centenàries. L'Alcalde, Miquel Forns, ha destacat “la tendresa d'unes dones longeves que mantenen la il·lusió per viure i per continuar celebrant el seu aniversari i més en un número tan especial com el 100”. Marc Martínez ha explicat que “la celebració d'un centenari ha de ser especial i creiem necessari que en una data tan assenyalada se sentin especials i importants”. 

Aquest 2012, quatre dones han celebrat el seu centenari a Sitges. Per la seva part, la Generalitat ha lliurat 400 medalles centenàries al llarg de l'any. Agustí Vilà, representant del Govern català, ha assegurat que “és un bon senyal que se celebrin tants centenaris, perquè vol dir que hi ha un alt nivell d'envelliment. Precisament a Catalunya tenim un dels més alts del món”.

Angiola Conti
Angiola, àvia centenària