Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca el Pla Grèvol per millorar la seguretat i la convivència durant la campanya de Nadal

Els Mossos d’Esquadra inicien amb la col·laboració de la Policia Local, un pla per prevenir fets delictius i augmentar alhora la percepció de seguretat. Els dos cossos de seguretat intensificaran la seva presència en els principals punts comercials

Els Mossos d'Esquadra has posat en marxa, un any més, amb la col·laboració de la Policia Local de Sitges, el Programa Operatiu Estacional (POE) Grèvol amb motiu de les Festes Nadalenques. A partir d'avui dilluns s'intensificarà la presència policial uniformada en els principals eixos comercials a través de patrullatges a peu per tal de prevenir fets delictius com furts, robatoris o estrebades, i augmentar alhora la percepció de seguretat. Per aquest motiu s'incrementen els dispositius i patrullatges en mercats municipals, polígons o carreteres. 

Els principals objectius del Pla de seguretat són: 

- Prevenir i reduir la delinqüència aprofitant les condicions específiques que es donen en aquest període.
- Garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària i en els transports col•lectius de persones, tant públics com privats.
- Augmentar  la percepció de seguretat.
- Garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics que es fan en aquestes dates de Nadal, sobretot els que tenen lloc en zones d'oci nocturn.
- Controlar la Venda Ambulant no autoritzada.
 
El Pla Grèvol s'ha estructurat en dues fases. La primera s'ha posat en marxa el mes de novembre i ha consistit en contactar amb els comerciants per donar-los consells de seguretat amb l'objectiu de prevenir els fets delictius més habituals que es registren en aquesta època de l'any. La nova estratègia dissenyada busca la qualitat en el contacte potenciant l'intercanvi d'opinió entre sector comercial i policial. En el marc d'aquesta primera fase informativa, els Mossos d'Esquadra han apostat per incrementar encara més les relacions de proximitat amb el teixit comercial a través de les noves tecnologies.  Per això, en aquesta edició s'han enviat més de 6.000 correus a comerciants, botiguers i empresaris. Aquests missatges, amb consells de seguretat, es complementen amb les visites presencials que es realitzen als establiments comercials, a més de les reunions que també s'han mantingut durant els darrers mesos.
 
La col·laboració i la coordinació que mantenen els Mossos amb els comerciants és un factor determinant alhora de mantenir els nivells de seguretat òptims, contribuint a reduir l'activitat delictiva pròpia d'aquestes dates. L'objectiu és treballar colze a colze amb tots els representants del teixit comercial per tal de detectar qualsevol incidència relacionada amb la campanya del Nadal i minimitzar l'activitat delictiva que es registra durant aquestes dades a l'entorn dels eixos comercials on l'afluència de persones és molt elevada.
 
La segona fase del pla Grèvol entra en funcionament avui dilluns a través de patrullatges mixtes i dispositius de seguretat encaminats a prevenir la delinqüència associada a l'augment de l'activitat comercial i empresarial i les celebracions d'aquesta època de l'any.
 
El Pla de Seguretat Grèvol s'ha instaurat a la majoria de municipis de Catalunya i estarà actiu fins el proper 15 de gener, coincidint amb l'inici de la campanya de rebaixes.

 
Garantir la seguretat a les carreteres i al transport públic
 
L'increment del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària principal catalana com en els transports públics durant el període de Nadal implica un augment de les incidències relacionades tant amb la seguretat viària com amb l'activitat delictiva associada a la mobilitat. Per això, des de la Divisió de Trànsit s'implementaran accions en horaris i dates específiques com les corresponents a dinars i sopars d'empresa que durant aquest període s'incrementen de forma notable. Es tracta de controlar les conductes incíviques al volant provocades pel consum d'alcohol i drogues.
 
Durant aquest període es reforçarà el transport amb agents uniformats de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Urbana i del Cos de Mossos d'Esquadra per potenciar la prevenció i la dissuasió dels delictes i s'intensificarà la vigilància amb agents de paisà dels Mossos d'Esquadra.