Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca el 'Sitges 2021'

Del 7 al 17 d’octubre els aficionats al gènere fantàstic gaudiran de 169 títols que recullen les darreres i més esperades tendències d’un cinema que s’està situant més que mai al capdavant de la crònica cinèfila.

Sitges 2021 ja és una realitat. Sernan onze dies carregats de títols que recullen les últimes tendències d’un cinema fantàstic que batega amb més força que mai. Des d’avui fins al proper 17 d’octubre, Sitges pren el pols al gènere més recent i innovador en un any marcat per la figura de l’home llop i la bèstia interior.

Els darrers treballs de directors consagrats conviuran amb noves interpretacions del fantàstic en òperes primes estimulants que de ben segur ompliran els titulars de les cròniques d’aquest Festival. Mostra d’això és el 'Titane' de Julia Ducournau, Palma d’Or a Cannes 2021, que formarà part de la Secció Oficial Fantàstic Especials juntament amb l’esperadíssima 'Last Night in Soho' d’Edgar Wright o la indescriptible dupla entre Nicolas Cage i el director Sion Sono a 'Prisoners of the Ghostland'.

També serà a 'Sitges Earwig', premi especial del jurat al festival de San Sebastià 2021, acompanyada de la seva directora, Lucile Hadzihalilovic, que rebrà el guardó Premi Career que atorga la Méliès International Festivals Federation (MIFF). Un reconeixement que es suma al dels directors Mamoru Hosoda, que presentarà en competició la seva darrera obra d’animació 'Belle', i Carlos Saura, distingits junt amb l’actriu Belén Rueda amb el Gran Premi Honorífic d’aquesta 54a edició.

Els premis Màquina del Temps d’enguany seran pel director Neill Blomkamp, que presenta la seva darrera 'Demonic' en Secció Oficial, l’actriu Alice Krige, protagonista de 'She Will', també a competició, i Nick Antosca, convidat especial al nou Showrunners Lab del Sitges Pitchbox i guionista d’Antlers, una producció de Guillermo del Toro que es podrà veure al festival. Completen la llista de premiats d’aquesta edició el compositor Roque Baños, premi Maria Honorífica, i l’actor Emilio Gutiérrez Caba, que rebrà el Premi Nosferatu que atorga la secció Brigadoon.