Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la Mobile Week a Sitges i Sant Pere de Ribes amb conferències i tallers per apropar la tecnologia a la ciutadania

El Miramar Centre Cultural de Sitges acollirà els dies 4 i 5 de maig les conferències ‘Quàntica’ i ‘Web3: identitat, criptomonedes i valors’, a càrrec dels experts Alfonso Rubio i Jaume Catarineu, respectivament. La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

La Mobile Week, l’espai de reflexió, debat i participació sobre l’impacte de la tecnologia a la societat que se celebra a Catalunya del 25 d’abril al 28 de maig, arriba a Sitges i Sant Pere de Ribes amb tres conferències i dos tallers. Aquestes se sumen a la resta d’activitats de quinze territoris catalans més que conformen l’edició de 2022 de la Mobile que va néixer per apropar la innovació tecnològica a través d’activitats públiques i gratuïtes per debatre, analitzar i experimentar sobre l’impacte de la transformació digital a la ciutadania.

Durant la presentació als mitjans aquest dilluns, l'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha manifestat que "per a Sitges és un plaer sumar-se a la Mobile Week aquest any. És important que la gent aprengui sobre temes tecnològics que ja formen part de la nostres vides. I és important també que les administracions posem a l'abast aquest coneixement per lluitar contra les bretxes, les generacionals o d'accessibilitat, que posem més difícil l'accés a la tecnologia".

Per la seva banda, l'Alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha recordat "que fa quatre anys vem començar a caminar amb aquesta proposta de la Mobile. Es tracta de posar coneixement a l'abast de la ciutadania. Sabíem que la vida ens canviaria i ara comencem a tastar aquests canvis ràpidament. Avui es parla molt de digitalització com a element indispensable, però l'hem de pensar com un aspecte de la vida individual no sols com un aspecte comunitari".

Cristina Colom, responsable de Mobile Week a la Fundació Mobile World Capital Barcelona, ha expressat que "apropar la tecnologia a la ciutadania és l'essència que té la Mobile. En aquesta edició compten amb 300 activitats, a 16 localitats o territoris. Seran 450 hores d'aprenentatge amb experts i ponents, per parlar i debatre sobre drets digitals; habilitats digitals; creativitat i el món digital en nous entorns, entre altres".

Joana Barbany, secretària general de Societat Digital, de la Generalitat de Catalunya, ha manifestat que "si dos municipis s'ajunten aquests creen una suma. La Mobile parlarà sobre com generem talent, com generem economia digital. També parlarà sobre ciberseguretat, o sobre com eduquem pals ciutadans perquè siguin responsables. També sobre com connectar el territori, amb una aposta clara per fibrar tot Catalunya".

També Josep Maria Vives, secretari general de Sinergia, ha manifestat que "actualment es treballa la relació del sector privat amb l'administració, per exemple, per ajudar a les empreses a participar en les licitacions públiques, per repartir el negoci també cap a les empreses petites i mitjanes. Cal ser un paraigües per al territori i la gestió de l'administració, però també per saber gestionar el talent i la innovació".

Alfonso Rubio, president honorífic de Sinergia, ha dit que "les tecnologies noves afectaran als ciutadans. Volem que la ciutadania tinguin punts de contacte amb les tecnologies disruptives i complexes. I volem que aquest punt de trobada continuï cada any".

 

 

Conferències i tallers

 

La primera de les conferències serà de la mà del consultor Alfonso Rubio, qui parlarà sobre l'impacte de la tecnologia quàntica en la societat actual. Aquest tipus de tecnologia, basat en la superposició de la matèria, pot desenvolupar un tipus de computació diferent de la tradicional, capaç d'emmagatzemar moltíssimes dades i operar amb algoritmes més eficaços, segons els experts.

La tecnologia quàntica està present els debats per la seva importància per l’aprofitament que se’n podria fer, com ara crear una nova generació de superordinadors capaç de superar les limitacions de la informàtica clàssica.

El conferenciant, Alfonso Rubio, és cofundador i director executiu de l’empresa Entanglement Partners; cofundador de Multiverse Computing; president de Barcelonaqbit-bqb i del Sitges Innovation Club; i secretari general de la Quantum World Association-QWA). Rubio és també ambaixador de la Reserva Mundial de la Biosfera de la UNESCO de La Palma.

La segona de les conferències parlarà sobre la Web3, el futur servei a Internet que remodelaria la web tal i com es coneix actualment, i que podria projectar el futur de les criptomonedes i altres valors.

La conferència serà en aquesta ocasió a càrrec de Jaume Catarineu, CEO i fundador d’Ubiquat, empresa especialitzada en monedes socials urbanes; fundador d’Ethixchain, empresa de traçabilitat i testimoni de valors ètics sobre Blockchain; i vicedegà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya).

També Sant Pere de Ribes ofereix les conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, especialista en transformació digital i Blockchain, el proper 11 de maig, una xerrada sobre el naixement d’una nova economia digital mundial, que tindrà lloc a la Sala Josep Lluís Palacios, a Sant Pere de Ribes.

I també dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, el dia 12 de maig, a la Biblioteca Josep Pla, a les Roquetes; i un segon sobre màrqueting digital, el dia 13 de maig, a càrrec d’Albert Gil López, CEO i fundador de l’agència de màrqueting digital TOP Brand, a la Sala Josep Lluís Palacios, a Sant Pere de Ribes.

 

Tota la programació de Sitges i Sant Pere de Ribes