Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges: “El projecte de Vallcarca és una gran oportunitat per al desenvolupament econòmic de Sitges”

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella i el regidor d’Urbanisme i Espais naturals, Eduard Terrado Pablo, han rebut avui a Francesc Sutrias, secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana. Vallcarca compren una superfície total de 49ha de les quals la cimentera actual ocupa 19ha. El projecte exposat per la propietat privada intervindria sobre 15ha, de les quals el 20% serien zona verda.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias s’han reunit aquest dijous per tractar diversos temes d’interès per a la vila. En aquest marc, s’ha parlat amb el secretari sobre el projecte presentat per la propietat privada a la zona de Vallcarca. Per a Aurora Carbonell, “es tracta d’una oportunitat per al desenvolupament econòmic, no només de Sitges, sinó també del país, i fins i tot, d’Europa”. El projecte aposta per la implantació d’indústries vinculades al sector audiovisual, tecnològic i formatiu.

L’Ajuntament treballa pel foment de la indústria audiovisual, entre d’altres nous sectors econòmics al municipi, a través de diferents línies d’actuació. A Vallcarca, tot i que actualment no hi ha un projecte definitiu, la proposta presentada per la propietat privada, preveu la regeneració integral de la zona, fent una transformació de l’antiga fàbrica de ciment que passaria a ser un Hub tecnològic i audiovisual. Aquesta transformació vol ser un referent internacional en urbanisme sostenible i en aquest sentit, la iniciativa preservaria el sòl industrial “que no pot perdre el municipi i que cal preservar” però “el que farem és passar d’indústria pesant a indústria neta i del coneixement”.

L’Alcaldessa de Sitges ha anunciat que “ja hi ha hagut els primers contactes amb empreses que s’han interessat per la seva implantació a Vallcarca”.

La regeneració de Vallcarca pretén convertir la zona en un districte tecnològic d’alt nivell, impulsat per la innovació.

Aurora Carbonell considera que “es tracta d’una proposta ambiciosa i innovadora sobre com una zona industrial pot esdevenir un districte d’innovació respectant el medi ambient, i el patrimoni. La proposta de regeneració urbana s’integra de forma natural en el paisatge del Parc del Garraf” i afegeix que “a més, preservem la nostra identitat i la memòria de l’espai”.

L’actuació a Vallcarca forma part, tal com explica el regidor d’Espais Naturals, Eduard Terrado, d’un pla del Govern municipal de recuperar i preservar el Parc del Garraf amb l’objectiu de reduir l’impacte a la zona seguint la línia mundial de la lluita contra l’emergència climàtica.