Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Balmins i Aiguadolç tindran un nou enllumenat, més eficient i sostenible

L’obra s’acabarà al juliol i té un cost de 554.000 euros, cofinançat pels Fons FEDER europeus.

Els barris de Balmins i Aiguadolç tindran un enllumenat públic completament nou al mes de juliol, un cop finalitzin els treballs de canvi dels punts de llum actuals per uns altres de més eficients i sostenibles. L’operació ja s’ha engegat aquests dies i consisteix a retirar els fanals actuals que tenen boles situades a 4 metres i substituir-los per llums LED a 6 metres d’alçada.

Amb els nous fanals, els carrers estaran més ben il·luminats i de forma més eficient i sostenible. El pressupost global del projecte és de 553.829,60 euros i està cofinançat pels Fons FEDER europeus, com a projecte de millora del medi ambient, dins del Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf, que coordina el Consell Comarcal del Garraf.

El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio, assegura que “l’obra no deixarà sense llum cap carrer cap dia, perquè es mantindrà l’enllumenat actual fins que instal·lem el nou”. Monasterio indica que “no tan sols serà una millora mediambiental en eficiència energètica, sinó que el veïnat veurà els carrers més ben il·luminats”.

Els carrers afectats per aquestes millores d’enllumenat són el carrer de Joan Maragall, en la seva part que acaba a la Plaça del Doctor Robert, que també tindrà canvi de fanals. El tram de l’Avinguda de Balmins que arriba a la Plaça del Doctor Robert i enllaça amb l’Avinguda d’Emerencià Roig i Raventós també tindrà nou enllumenat, com la mateixa Avinguda d’Emerencià Roig i Raventós, en la seva totalitat. Els carrers perimetrals de l’Hotel Melià també són objecte d’aquests treballs, tant el carrer de Joan Salvat Papasseit, com el de la Bufera i el de Ramon Dalmau. L’Avinguda del Port d’Aiguadolç també estrenarà llums, des del camp de futbol fins a l’entrada del port, igual com el carrer de la Riera d’Aiguadolç, des de l’entrada de l’Hotel Melià fins a la rotonda de la C-31. A més de la renovació dels fanals, els treballs inclouen el canvi de canalitzacions, de cablejat i de la xarxa de terres, per tal de millorar la seguretat a les instal·lacions i evitar averies.

 

Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf

Aquestes actuacions formen part del Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf, que coordina el Consell Comarcal del Garraf, i compta amb el cofinançament dels ajuntaments de la comarca i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

El projecte té un pressupost total de 2.923.816,54 €, i inclou altres actuacions a Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Canyelles.