Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ban de Festa Major

Ban de l'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, en ocasió de Sant Bartomeu

Vilatanes i vilatans,

Ja tenim aquí la Festa Major en honor a Sant Bartomeu, un dels moments més especials de tot l’any a Sitges. Malauradament, encara no estem lliures de la pandèmia de la COVID-19 i això vol dir que no serà una Festa Major com les que estàvem acostumats i desitjàvem. Malgrat això, la Comissió ha fet un esforç immens, amb el suport de l’Ajuntament, perquè puguem gaudir d’aquests dies amb una sèrie d’actes que ens transportaran als records i emocions que tots vivim per aquestes dates. Vull posar en valor tota aquesta gran feina que ha suposat combinar una Festa Major que és d’Interès nacional amb els requisits que exigeix la lluita contra la COVID-19.

Aquest any, per Sant Bartomeu, veurem al carrer els gegants, el Drac, l’Àliga, els balls de diables i els balls populars, però serà en formats d’aforaments restringits i controlats. En quatre ubicacions diferents (Hort de Can Falç, Plaça de Catalunya, Plaça dels Castellers i Escola Esteve Barrachina), veurem tot el nostre seguici festiu al complet. Estic segura que la responsabilitat de tots i totes farà que aquests espais estiguin plens de persones deleroses de gaudir del nostre patrimoni festiu, respectant en tot moment els protocols establerts. Si per algun motiu no podeu assistir a alguna de les actuacions per a les quals us heu descarregat l’entrada, allibereu-les escrivint un correu a entrada@4tickets.es on heu d’indicar el dia, hora i lloc que deixeu lliure. No pot quedar ni una cadira buida. L’esforç dels integrants del seguici i de la Comissió per fer possible aquestes actuacions bé que mereix tot el nostre suport. Qui finalment no pugui accedir a aquests recintes, podrà seguir-los a través de Ràdio Maricel i Maricel TV-Canal Blau.

Com que ja fa temps que ens toca conviure amb la pandèmia, estic convençuda que ja hem interioritzat les principals recomanacions que també haurem de seguir per gaudir de la Festa Major. Amb tot, per evitar concentracions, enguany el castell de foc es repartirà en diferents punts de la Vila. No caldrà acumular-se al passeig ni a la platja, sinó que el millor per seguir-lo seran els balcons o terrats i mirar cap el cel per veure un espectacle pirotècnic de primer ordre com sempre ha estat el castell de foc de la nostra Festa Major.

Amb la certesa que els sitgetans i les sitgetanes som responsables amb el nostre entorn i amb el patrimoni cultural de la nostra Festa Major, us animo a gaudir-la amb intensitat. Tinguem un record per als qui ens han deixat i s’estimaven tant la nostra festa i estiguem esperançats per a que l’any que ve la puguem celebrar sense les restriccions que enguany encara hem de complir. 

 

Gloriós Sant Bartomeu,

que de Sitges n’és patró,

Visca la Festa Major!

 

Aurora Carbonell i Abella,

Alcaldessa de Sitges