Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de recollida de residus a Sitges dins el projecte Clean Up Europe

Sitges acull, del 6 al 8 de maig, aquesta campanya de sensibilització sobre la gran quantitat de residus que llencem a la natura.

Sitges dona suport a la campanya europea Let’s clean up Europe, que vol conscienciar la ciutadania de la gran quantitat de residus que llencem a la natura, de forma voluntària o involuntària. Concretament, del divendres 6 de maig al diumenge 8 de maig, s’organitzaran diverses recollides de residus als entorns naturals de Sitges, tant a les platges com als boscos. A través de la pàgina www.arc.cat/agendalcue/ es pot seguir el conjunt d’accions previstes a Sitges i accedir als formularis d’inscripcions.

Aquest 2022, l’Ajuntament de Sitges s’ha coordinat amb el Centre d’Estudis del Mar (CEM) i el Port del Garraf per organitzar conjuntament diverses accions sota el lema #LetsCleanUpSitges. Aquestes activitats comencen el divendres 6 de maig amb una acció reservada per als centres educatius del municipi, que faran dues rutes a peu, per Quint Mar i les Pruelles, amb la intenció de recollir residus i conscienciar els més joves de la problemàtica de l’abandonament de deixalles a la natura.

El regidor de Serveis urbans de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, explica que “des de l’Ajuntament hem incidit en la coordinació amb entitats sitgetanes que coneixen perfectament el problema dels residus a la natura, com pot ser el Centre d’Estudis del Mar, el Port de Garraf o el Club Nàutic” i afegeix que “no es tracta tan sols de recollir residus en diferents jornades, sinó de crear consciència entre la ciutadania que cal evitar generar residus i llençar-los on toca quan en fem”.

El dissabte 7 de maig s’ha previst de fer una actuació oberta a tota la ciutadania. Seran dues rutes que també recolliran la brossa que trobin al llarg del circuit. Una caminada anirà de la Llevantina a Montgavina, amb sortida a les 10h des del primer mirador de la Llevantina, i es preveu acabar cap a les 13h. El segon trajecte que es netejarà va pel parc i el bosc de Santa Bàrbara. Per a aquesta segona opció, el punt de trobada serà el carrer de Josep Irla, també a les 10h.

Tot i que tothom qui ho desitgi pot acudir al punt de sortida d’aquestes dues rutes, es recomana fer una inscripció prèvia al correu educacioambientalsitges@gmail.com o al  Whatsaap 607.298.351, ja que així es podran organitzar millor els recursos i s’obtindrà un obsequi per la participació en la jornada.  

Al llarg de l’any, però especialment al mes de maig, diversos agents vinculats a Sitges organitzen activitats dins del Clean Up Europe, com és el cas del Centre d’Estudis del Mar (CEM), que el mateix dissabte 7 de maig a les 12h, a la seva seu del Passeig marítim 72 fa una xerrada per donar a conèixer l’entitat Custodia Platges del Garraf. El CEM també organitza tres activitats per al diumenge 8 de maig, a les 10h. La primera netejarà la platja de Terramar, la segona afegirà la recollida de residus de les platges de La Barra, les Anquines i el Cellerot i finalment es farà una tercera actuació específica per netejar el fons marí de les platges de Terramar i les Anquines. Per aquesta activitat subaquàtica cal inscriure’s al correu fecdas@fecdas.cat i tenir la titulació mínima requerida de bussejador 1 estrella o equivalent (Open Water Diver). A més, també es demana un mínim de 14 anys (menors amb autorització parental), tenir llicència federativa o assegurança de busseig i certificat mèdic o d'autoresponsabilitat mèdica per a activitats subaquàtiques.