Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cap de setmana de conscienciació mediambiental a Sitges

La recollida de residus del diumenge a les platges compta amb el suport del Festival Jardins de Terramar.

Cap de setmana dedicat a la conscienciació mediambiental a Sitges. Dins del programa Clean Up Europe, el Centre d’Estudis del Mar (CEM) organitza diversos actes, com una xerrada al CEM el dissabte a les 12 h per donar a conèixer l’entitat Custodia Platges del Garraf o les neteges de platges diumenge 8 de maig. Aquesta recollida de residus de les platges urbanes de Sitges compta amb el suport del Festival Jardins de Terramar, un esdeveniment que se celebra molt a prop de la costa.

Les tres propostes del CEM per aquest diumenge comencen a les 10 h, amb la neteja de la platja de Terramar. La segona acció afegirà la recollida de residus de les platges de La Barra, les Anquines i el Cellerot i finalment es farà una tercera actuació específica per netejar el fons marí de les platges de Terramar i les Anquines. Per participar en aquestes activitats es recomana la inscripció atravésdel següent enllaç: https://formularis.diba.cat/diba/otepa/activitats-participacio-ambiental . Per a l’activitat subaquàtica al fons marí de Terramar i les Anquines cal inscriure’s al correu fecdas@fecdas.cat i tenir la titulació mínima requerida de bussejador 1 estrella o equivalent (Open Water Diver). A més, també es demana un mínim de 14 anys (menors amb autorització parental), tenir llicència federativa o assegurança de busseig i certificat mèdic o d'autoresponsabilitat mèdica per a activitats subaquàtiques. A través de la pàgina www.arc.cat/agendalcue/ també es pot seguir el conjunt d’accions previstes a Sitges i accedir als formularis d’inscripcions.

L’Ajuntament també promou la conscienciació mediambiental en les jornades Clean Up Europe amb la coordinació amb altres actors, com el CEM, el Club Nàutic o el Port de Garraf, i per aquest dissabte ha organitzat una recollida de brossa a les zones de La Llevantina-Montgavina i el bosc de Santa Bàrbara.  Seran dues rutes que recolliran les deixalles que trobin al llarg del circuit. Una caminada anirà de la Llevantina a Montgavina, amb sortida a les 10h des del primer mirador de la Llevantina, i es preveu acabar cap a les 13h. El segon trajecte transcorrerà pel parc i el bosc de Santa Bàrbara. Per a aquesta segona opció, el punt de trobada serà el carrer de Josep Irla, també a les 10h.

Tot i que tothom qui ho desitgi pot acudir al punt de sortida d’aquestes dues rutes, es recomana fer una inscripció prèvia al correu educacioambientalsitges@gmail.com o al  WhatsApp 607.298.351, ja que així es podran organitzar millor els recursos i s’obtindrà un obsequi per la participació en la jornada.