Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Charles Band, protagonista d'una jornada de zombis amb parada a l'estació de 'Ventajas de viajar en tren'

El director i productor nord-americà de terror rep el Premi Màquina del Temps, participa als Sitges Encounters i dóna el tret de sortida de la Zombie Walk. El debut en el llarg d'Aritz Moreno amb 'Ventajas de viajar en tren' i l'estrena de 'La jauría', destaquen entre les produccions espanyoles del Festival.

Charles Band rebrà aquesta nit de dissabte el Premi Màquina del Temps per la seva aportació al gènere fantàstic. Un dels productors més prolífics de la Serie B de Hollywood durant els anys 80 i 90, amb centenars de pel·lícules de terror, ciència ficció, fantasia i comèdia, tancarà una intensa jornada com a autèntic protagonista i centre de totes les mirades. A Brigadoon 2019 es projecten alguns dels títols més importants de la seva filmografia, tant de productor com de director, al matí ha atès a tots els mitjans, a les 16h ha participat als Sitges Encounters on ha parlat de la seva carrera i trajectòria amb una Carpa Noray plena de seguidors, a les 20h es convertirà en el convidat especial i perfecte per donar el tret de sortida de la clàssica Sitges Zombie Walk, gràcies a la col·laboració del Festival amb Planet Horror, l'única plataforma de cinema de terror a Espanya, produïda per AMC Networks i Redrum. Una jornada intensa per a un corredor de fons mític del cinema de gènere de terror.

Un dels moments importants de la jornada ha estat la concorreguda roda de premsa de Ventajas de viajar en tren amb la presència del seu director, Aritz Moreno, tres dels seus productors i Luis Tosar, Ernesto Alterio, Belén Cuesta, Macarena García i Javier Botet com a representants del repartiment de luxe amb el que compta la pel·lícula. Aritz, que es passa al món del llargmetratge amb l'adaptació d'aquesta novel·la al cinema, ha destacat que la barreja de gèneres és el què més el va atraure a l'hora de fer la pel·lícula. "A la pel·lícula, hi ha de tot; passes de la comèdia al terror passant pel thriller en pocs segons i aquesta barreja la fa molt interessant". Per la seva part, tots els actors han comentat que van acceptar el projecte al descobrir la bellesa i fascinació que amagava el guió i la manera de fer d'aquesta pel·lícula que la fa única, innovadora i diferent.

El Ministre de Cultura, José Guirao, ha vingut avui dissabte al Festival per recolzar el cinema i especialment el de Sitges, "un tipus de cinema amb molt de futur i que no tothom representa", ha dit en declaracions seves als mitjans. S'ha de donar suport a la indústria i el Festival de Sitges que, juntament amb el Sónar i el Primavera Sound, són els més importants de Catalunya. Tot i reconèixer que és la primera vegada que ve al Festival, ha reconegut que està content perquè avui podrà veure dues òperes primes espanyoles, Ventajas de viajar en tren i Paradise Hills, i això és una gran notícia per a la cultura i el cinema espanyol.

Parlant de produccions espanyoles, avui en roda de premsa també s'han pogut conèixer tots els detalls de La Jauría, el nou treball de minimalisme efectiu i brillant de Carlos Martín Ferrera, el director de Zulo i El año de la plagatotes dues presentades a Sitges. Acompanyat dels seus protagonistes ha parlat d'aquest projecte amb pocs recursos però molt efectista, gràcies a un gran esforç i treball de tot l'equip tècnic, els intèrprets i la localització, el pantà de Santa Fe del Montseny, que segons el director "és un personatge més de la pel·lícula". "Hi ha molta veritat en aquesta pel·lícula perquè s'ha rodat amb molts pocs recursos i temps, i això ha jugat a favor de l'obra; aquest fred, angoix a, condicions meteorològiques adverses del rodatge s'han traspassat en la personalitat de la peça".

Després del Sitges Encounter amb Charles Band, la Carpa Noray ha viscut una de les taules rodones més esperades aquesta edició dins de les activitats d'indústria del Sitges Film Hub: Com crear un monstre?, amb la participació especial de l'actor Javier Botet, premiat a Sitges 219 amb un Premi Màquina del Temps, el director de cinema i clàssic del Festival, Paco Plaza i José Manuel Meneses, tècnic d’efectes especials de maquillatge.

També el nou talent ha tingut el seu espai i reconeixement en la jornada d’avui, amb l’entrega dels Premis SGAE-Nova Autoria 2019, que premien el talent emergent de les escoles de cine catalanes, en el marc de la secció Noves Visions del Festival.

La tercera jornada de Sitges 2019 acabarà aquesta nit de dissabte amb l'entrega del Premi Màquina del Temps a Charles Band a l'Auditori, just abans de la sessió de La Nit + Zombi, amb tota una nit per endavant amb la projecció de Rabid, Infección, Shed of the Dead, Love Bite Blood Quantum, les tres primeres amb prèvia red carpet amb els seus protagonistes.