Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença l’obra del col·lector-impulsor d’aigües residuals de la Fragata – Vinyet

L’actuació permetrà retirar la canonada d’aigües que actualment passa per les platges de La Fragata, La Ribera i un tram de l’Estanyol, per evitar situacions de risc de trencament a causa dels temporals. L’obra s’ha previst fer en diferents terminis per minimitzar l’afectació a veïns i activitats econòmiques de la zona. El primer que es farà serà al tram del Passeig marítim entre l’Avinguda Sofia i el carrer de Francesc Armengol que queda lliure de vehicles.

L’obra del col·lector-impulsor d’aigües residuals de la Fragata – Vinyet comença la setmana vinent amb els treballs de preparació. Aquesta és, com explica el regidor de Servis Urbans, Jaume Monasterio “una obra necessària i un projecte llargament treballat, ja que les actuals canonades passen per la platja i queden desprotegides en cas de temporals, amb el conseqüent perill de trencament i vessament d’aigües al mar”. Amb l’obra que s’executarà, aquesta canonada es desvia pel passeig i evita estar a la platja. El regidor Monasterio recorda que “la nova canonada sortirà de la platja de la Fragata i va a buscar el passeig de terra, a l’alçada del ficus, i enllaçarà amb el Passeig marítim”.

L’obra s’ha previst fer en diferents terminis amb l’objectiu de minimitzar l’afectació a veïns i veïnes i a activitats econòmiques de la zona. Per aquest motiu, primer es farà el tram de Passeig marítim entre l’Avinguda Sofia i el carrer de Francesc Armengol, i després de l’estiu es reprendran els treballs en un altre tram.

Aquesta primera fase comportarà canvis en els aparcaments en aquest tram del passeig on s’actua. Aquestes variacions afecten l’espai on fins ara aparcaven els taxis, la zona de càrrega i descàrrega, l’estacionament de motocicletes i un tram de zona blava, entre l’Avinguda Sofia i el carrer de Francesc Armengol (banda de mar). Les obres en aquest tram del passeig duraran fins al juny i quan s’acabin s’instal·larà un nou tram de carril bici, que completa el ja existent al Passeig marítim provinent de Terramar.

La reordenació dels aparcaments farà que la parada de taxis es reparteixi entre l’Avinguda Sofia (davant de l’Hotel Calípolis) i el Passeig Marítim (davant del Club de Mar, però a la banda de muntanya). Les motocicletes passen a tenir un espai propi a l’Avinguda Sofia i diversos punts al llarg del mateix Passeig Marítim. Aquests canvis també han generat una plaça d’aparcament per a persones de mobilitat reduïda al mateix passeig (davant del Club de Mar), a la vorera de muntanya, al costat del pas de vianants.

Durant la temporada  d’estiu, s’aturaran els treballs i es preveu que ja estigui disponible el tram de carril bici entre l’Avinguda Sofia i el carrer de Francesc Armengol.  Els treballs de reordenació dels aparcaments al Passeig Marítim són actuacions prèvies per poder començar a executar l’obra, que es reprendrà a l’octubre amb un altre tram.