Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la Jornada Electoral a Sitges

Primeres votacions a Miramar -Centre Cultural
Primeres votacions a Miramar -Centre Cultural
Sitges ha constituït les 31 meses en els 11 col·legis electorals del municipi. Els comicis d’avui 28 de maig serviran per dibuixar la nova composició del Ple de l’Ajuntament de Sitges.

La Jornada Electoral d’avui 28 de maig ha començat a les 9 del matí en punt amb la constitució de 10 dels 11 col·legis electorals i 30 de les 31 meses i finalitzarà a les 8 de la tarda. Una de les dues meses electorals del col·legi de Les Botigues de Sitges s’ha constituït a les 09.38 hores per manca d’una persona.

La convocatòria electoral mobilitza, entre presidents i vocals, més de 60 persones, a les que se sumen 16 representants de l'administració. Els comicis d’avui 28 de maig serviran per dibuixar la nova composició del Ple de l’Ajuntament de Sitges i del resultat del vot a l’Ajuntament també en dependrà la composició d’un organisme supramunicipal com és el Consell Comarcal del Garraf.

Per garantir el correcte funcionament d’aquests comicis, s’ha activat un operatiu conjunt de Policia Local i Mossos d'Esquadra per desenvolupar tasques de vigilància a cadascun dels 11 col·legis electorals.

A Sitges les persones que podran exercir el seu dret a vot en els comicis són 20.916. L’any 2019, el cens electoral el formaven 19.748 persones.

Les eleccions municipals 2023 compten a Sitges amb un total de 13 llistes electorals, que són:

 • Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
 • Junts per Sitges
 • Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés - El Margalló (PSC-CP-EM)
 • Ciutadans (C’s)
 • Sitges Grup Independent (Sitges GI)
 • Guanyem Sitges 
 • Verds En Comú Podem Sitges
 • Valents
 • Fets per Sitges 
 • Convergents
 • Partit Popular (PP)
 • VOX
 • Solucions – El partit De Tots (SOLUCIONS PDeTOTS)

 

Les primeres dades de participació es donaran a conèixer poc després de les 14h i el segon avanç de participació serà a les 18h.

A les eleccions municipals del 2019, el resultat de participació es va tancar amb un 63,76%. L’any 2015 la participació va ser del 56,20% i el 2011 del 55,15%.

 

Cobertura de la jornada electoral

 

OFICINA DE PREMSA

Al llarg del dia s’oferirà l’Oficina de Comunicació de l’Ajuntament de Sitges oferirà la informació relacionada amb la jornada com l’obertura dels col·legis electorals, les primeres dades de participació a les 14 h, la participació de les 18 h i els resultats finals.

Per contactar-hi, ho podeu fer presencialment al Casal Lola Anglada (plaça de l’Ajuntament, s/n), als telèfons 93 811 16 84 o 607825675 o mitjançant el correu comunicacio@sitges.cat.

 

RÀDIO MARICEL

Diumenge 28 de maig, Ràdio Maricel oferirà una programació especial dedicada a les eleccions municipals amb butlletins horaris i un programa que començarà a partir de les 20 h, un cop es tanquin les meses electorals.

Els butlletins informatius comptaran amb connexions en directe des dels col·legis electorals, la cobertura del vot dels diferents candidats i les dades de participació. Aquests blocs d’informació s’emetran a les 9, 10, 11, 12, 13 i 14h, del matí i a les 18h de la tarda, a més de l'emissió d’informació sobre el desenvolupament de la diada durant tot el dia.

Pel que fa al programa especial de la nit electoral, a partir de les 20h, Ràdio Maricel posarà un èmfasi especial en les dades que surtin del recompte, que podran ser seguides al web, i en les reaccions de les diferents candidatures.

 

CANAL BLAU TV - MARICEL TV

Canal Blau TV informarà, durant tot el dia, de la jornada electoral, amb especial atenció als resultats i les reaccions de les diferents candidatures, a partir de les 20h. Maricel TV anirà publicant a les seves xarxes socials la informació més rellevant del dia.