Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de remodelació de l’edifici del Patronat

La previsió és que les obres finalitzin el mes de desembre, per deixar a punt un equipament cultural i amb la finalitat de destinar un espai per a llibreria i zones per a fer-hi activitats culturals.

Les obres de remodelació integral de l’antic Patronat d’Acció Social, situat al carrer de les Parellades, ja han començat i la previsió és que finalitzin al desembre de 2024. Sitges disposarà d’un nou equipament cultural al centre de la Vila, on es preveu que hi hagi una llibreria a la planta baixa i un espai per realitzar activitats culturals a la primera planta (presentacions de llibres, tertúlies, etc). El cost dels treballs és de 860.249,50€, dels quals 458.052,60€ s’han obtingut a través del finançament de la Unió Europea dels fons Next Generation. La resta, 402.196,90€ els aportarà l’Ajuntament de Sitges.

Els treballs al Patronat inclouen els mesos d’estiu, però no caldrà l’ús de cap grua i la previsió és aportar els materials necessaris o desallotjar la runa a primera hora del matí a través del carrer del Primer de maig fins el Passeig de la Ribera. L’Ajuntament coordinarà amb l’empresa que executa l’obra els treballs per tal que aquestes feines ocasionin les mínimes molèsties al veïnat i als comerços. No obstant, les persones que tinguin qualsevol dubte es poden adreçar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o també fer arribar les preguntes a través del correu obres@sitges.cat.

El treball que es desenvolupa a l’antic Patronat preveu un espai de planta baixa amb una llibreria. Malgrat que hi haurà estanteries i taulells, la disposició de la sala vol permetre la visió directa entre el carrer i el pati interior que es crearà a la part posterior del Patronat. Aquest pati es contempla també com un espai apte per a actes culturals, com també ho serà la primera planta.

Aquest projecte de transformació global es basarà en adaptar els usos desitjats d’equipament cultural-llibreria a l’edifici, potenciar la singularitat de la construcció original, aconseguir la permeabilitat entre el carrer i el pati interior.

La remodelació permetrà millorar l’accessibilitat, hi haurà un ascensor i un lavabo adaptats i una escala accessible. També es millorarà l’habitabilitat generant un confort a partir de nous aïllaments, potenciar la lluminositat natural i instal·lar plaques solars. L’edifici del Patronat és una construcció del 1900 amb planta baixa, un primer nivell que era l’església i l’espai exterior a la part del darrere, sense urbanitzar. En conjunt, té 298 metres quadrats de superfície construïda i 269 metres quadrats d’exterior, i està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).