Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de l’Ajuntament de Sitges

Arran del cessament del director general de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Xavier Duran, i davant les darreres declaracions a diferents mitjans de comunicació i a les xarxes socials, s’adjunta el comunicat de premsa signat pels grups municipals representats en el plenari de l’Ajuntament de Sitges.

Arran del cessament del director general de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Xavier Duran, i davant les darreres declaracions a diferents mitjans de comunicació i a les xarxes socials, els grups polítics sotasignants que formen part del Plenari de l’Ajuntament de Sitges manifesten el següent:

1r.- La decisió del cessament de Xavier Duran ha estat presa de forma consensuada entre el govern de l’Ajuntament de Sitges, els grups de l’oposició i la Generalitat, i en cap cas de forma unilateral.

2n.- El Govern Municipal convoca una Junta Extraordinària Urgent de Portaveus el mateix dia de celebració del Ple de juliol per consensuar una sortida adequada a la situació generada tant per l‘informe d’Intervenció General com d’altres circumstàncies que fan replantejar al govern el model de gestió del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Tanmateix, no hi ha un acord per decidir quin ha de ser el moment per fer-la efectiva i per això es convoca una reunió urgent l’1 d’agost a l’ICEC (l'Institut Català de les Empreses Culturals) a Barcelona per valorar de forma conjunta amb la Generalitat com i quan s’ha de fer el cessament i s’acorda demanar la presència del fins aleshores director general de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya davant els grups polítics de l’Ajuntament en una trobada el dimarts 6 d’agost, per donar-li l’oportunitat d’explicar la seva visió dels fets esdevinguts.

3r.- Desprès de les diverses trobades, s’arriba a l’acord entre ICEC, Govern Municipal i grups de l’oposició de fer el cessament de manera immediata del director general de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya com a director general de la Fundació. La decisió va ser ratificada per acord del Patronat de la Fundació del Festival de Cinema de Sitges per majoria.

4t.- El Govern Municipal ha manifestat la necessitat d’efectuar aquest cessament basat en un canvi de model de gestió. Els grups a l’oposició han compartit aquesta visió i per aquest motiu s’han consensuat tots els passos duts a terme.

5è.- Els grups polítics sotasignants volen donar tot el suport i reconeixement al Festival de Cinema pel que representa per a Sitges en tots els àmbits i per aquest motiu tots els grups treballaran conjuntament per millorar el certamen encara més.

6è.- Per acabar, els grups sotasignants reiteren el seu agraïment a Xavier Duran per tots els anys de dedicació al Festival i desitgen el millor de cara a la nova etapa que comença.

 

 

Sitges, 16 d’agost del 2019

 

 

GRUPS MUNICIPALS SOTASIGNANTS:

ERC SITGES

JUNTSXSITGES

PSC SITGES

CIUTADANS SITGES

SITGES GRUP INDEPENDENT

GUANYEM SITGES

NOU HORITZÓ

COMUNS VERDS DE SITGES

EL MARGALLÓ