Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COMUNICAT DE L’ALCALDESSA DE SITGES

Aurora Carbonell: “Les eleccions són segures: podem anar a votar amb totes les garanties possibles”

Sitges ha demostrat sobradament la seva consciència cívica i la seva solidaritat enmig d’aquesta pandèmia de coronavirus. Malgrat tot, no hem escapat de la COVID19 i moltes persones han patit i pateixen els efectes generats pel virus. La meva pròpia experiència em diu que totes les prevencions són poques i us demano, fervorosament, que us cuideu i seguiu escrupolosament totes les indicacions sanitàries.

És en aquesta línia que us animo a anar a votar a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge, perquè des de l’Ajuntament de Sitges hem posat tots els mitjans materials i humans necessaris per donar el màxim de garanties a tothom, tant a les persones que acudeixin a votar com als membres de les meses, als quals ja d’entrada els vull donar el més sincer agraïment, així com també a totes les persones que durant la jornada electoral de diumenge treballaran des de primera hora del matí per vetllar pel transcurs de les eleccions a la nostra vila.

Els sitgetans i les sitgetanes que vagin a votar simplement han de seguir totes les indicacions que se’ls faran, ja que s’ha establert un dispositiu que tindrà en compte tant l’interior com l’exterior dels col·legis electorals. Precisament, hem canviat alguns col·legis habituals, que eren petits, per altres espais més amplis. Podeu consultar on us toca votar al web sitges.cat, però a l’entrada de cada seu també s’indicarà quina és la mesa on us toca dipositar el vot mitjançant cartells on a través d’un codi QR podreu consultar directament la vostra mesa. Així, el circuit que fareu per l’interior del col·legi serà senzill, ràpid i segur.

Aquest cop és millor que no anem a votar amb la família, perquè només podrà entrar al recinte electoral qui vagi a votar. També, se’ns recomana silenci i evitar concentracions de persones, tant a dins com a fora del col·legi electoral.

Per fer-ho tot més segur, s’ha establert que entre les 9 i les 12 del matí siguin hores prioritàries per al vot de la gent gran o amb necessitats especials i de 7 a 8 de la tarda està destinat a les persones positives de COVID19 o que estan fent aïllament.

La situació sanitària és complexa, però estic segura que la ciutadania de Sitges sabrem col·laborar amb les persones responsables de cada col·legi electoral i mantenir les màximes de la prevenció: distància, higiene de mans, mascareta quirúrgica o FPP2 i ventilació.

Si totes les persones som responsables, tindrem uns espais segurs als col·legis electorals. El vot és la màxima expressió de la democràcia i, malgrat les dificultats, estic segura que farem possible que aquest diumenge sigui un èxit de participació i d’organització.

Així doncs, estic convençuda que la jornada electoral de diumenge serà una jornada segura que garantirà exercir el dret a vot. Gràcies de nou, a totes les persones i col·lectius que ho fareu possible.