Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de l'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell

Vivim uns moments de gran excepcionalitat, desconcert i neguit. Voldria, però, transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania en general. Hem de prendre totes les mesures de prevenció, protecció i seguretat necessàries per frenar el coronavirus. I en aquest gran repte, tots hem de sumar.

 


Sitgetanes i sitgetans

Vivim uns moments de gran excepcionalitat, desconcert i neguit. Voldria, però, transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania en general. Hem de prendre totes les mesures de prevenció, protecció i seguretat necessàries per frenar el coronavirus. I en aquest gran repte, tots hem de sumar.

Davant l’emergència de la COVID-19 cal actuar amb responsabilitat individual i col·lectiva. És una lluita pel bé comú. Les ciutadanes i els ciutadans som importants a l’hora de contribuir a evitar la propagació d’aquesta pandèmia i que el sistema de salut es col·lapsi.

Els dos últims dies s’ha vist com moltes persones de Sitges han fet un confinament voluntari, demanat per les autoritats sanitàries i polítiques, per ajudar a aturar aquesta malaltia. El Govern de la Generalitat va decretar el tancament, des de divendres, de les escoles i els instituts i universitats de Catalunya i, des de dissabte, també de bars, restaurants i locals d’oci. Molts comerços tampoc han obert portes aquest dissabte a excepció de botigues d’aliments i de productes de primera necessitat, entre els quals, supermercats, farmàcies, quioscos o benzineres.

Com a resultat d’aquesta mesura de contenció, s’ha vist una estampa a Sitges inusual, amb carrers i places de la vila buits que han posat de manifest com moltes veïnes i veïns són responsables. Precisament, el confinament a casa, ara obligatori, a tot el territori és la principal mesura de l’Estat d’Alarma, decretat pel govern espanyol. Estarà vigent durant els pròxims 15 dies amb l’objectiu d’aturar l’epidèmia del coronavirus.

Així doncs, es limitaran els moviments de persones, que només podran sortir de casa per anar a treballar, a comprar aliments, assistir a persones grans o dependents o per qualsevol altre motiu de força major. Voldria fer una crida a la calma per evitar les aglomeracions a les botigues d’alimentació o supermercats per fer les compres i, sobretot, a mantenir la distància social de seguretat d’1 a 2 metres entre persones. També voldria recordar la importància de tenir sempre presents les mesures d’higiene (rentar-se les mans sovint, ventilar les cases i utilitzar mocadors d'un sol ús).

L’Ajuntament de Sitges va crear dimecres, 11 de març, un comitè d’actuació i seguiment del coronavirus, format per responsables polítics i tècnics, que ha pres mesures de contenció per prevenir els contagis de la malaltia amb l’objectiu d’implantar-les tant pel que fa a la ciutadania com a la protecció de les treballadores i treballadors municipals.

El comitè ha adoptat, des del primer dia de funcionament, les mesures dictaminades per la Generalitat de Catalunya que, en un primer moment, seguien els criteris de limitar l'aforament d’esdeveniments i vetllar per l'atenció a les persones que són més vulnerables. També es va redactar un protocol intern per protegir els treballadors municipals.

Aquest comitè segueix actiu i avalua les diferents situacions perquè totes les mesures de seguiment han estat i estan en constant revisió i són actualitzades en funció de les instruccions supramunicipals. Així, l’atenció presencial a les dependències municipals es va tancar des de divendres, tot i que es va reforçar i potenciar el servei telefònic del 010 i el 938114804 per atendre totes les consultes. Alhora és important recordar que telemàticament es poden fer els serveis de tràmits en línia a través de la seu electrònica a seu.sitges.cat. L’Ajuntament es prepara també per implantar sistemes de teletreball amb la plantilla municipal en els casos en què sigui possible per garantir el bon funcionament dels serveis municipals.

La solidaritat i la cooperació de les veïnes i els veïns és necessària en moments com els actuals. En aquest context, voldria fer novament una crida al jovent sitgetà perquè d’una banda segueixi les indicacions de les autoritats i no surti al carrer. Com a alternativa les persones de 18 a 40 anys es poden inscriure a la bossa de voluntariat social que l’Ajuntament de Sitges ha creat i que s’activarà en cas de necessitat durant els propers dies per ajudar als més vulnerables i garantir la prestació de serveis bàsics. Aquesta iniciativa constata la importància de la comunitat unida i de la lluita d’una societat cohesionada que vol combatre el coronavirus.

L’activitat turística, cultural, esportiva i lúdica s’ha aturat a Sitges. En derivaran repercussions econòmiques i socials, molt importants, però les sitgetanes i els sitgetans bateguem plegats amb força per a sortir-ne. Des de l’Ajuntament buscarem totes les fórmules per donar suport al teixit econòmic de la vila.

Voldria també tenir un record i un agraïment als professionals de la salut, a les treballadors i els treballadors d’emergències, als cossos de seguretat i als professionals d’altres serveis bàsics, que tenen cura de tots nosaltres.

Ara només ens resta quedar-nos a casa, en la mesura del possible, comunicar-nos sobretot a través de les noves tecnologies i continuar la lluita conjunta per fer front a aquesta pandèmia global.

Molts ànims!

Cuideu-vos
Cuidem-nos
#JoEmQuedoACasa