Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Desplegament vitivinícola en la I Ruta Gastronòmica D.O. Penedès a Sitges

12 establiments sitgetans i 27 cellers de la denominació d’origen, participen en la proposta que ofereix menús maridats, del 23 d’octubre al 3 de desembre.

Amb el lema ‘La DO Penedès també és Garraf!’ arriba a Sitges la I Ruta Gastronòmica DO Penedès. De dijous a dissabtes, del 23 d’octubre al 3 de desembre, dotze restaurants sitgetans i 27 cellers de la zona D.O. Penedès s’uneixen perquè gastronomia i vins brillin plegats. El director de la D.O. Penedès, Francesc Olivella, ha explicat que “més que no pas una ruta, es tracta d’una experiència perquè parlem de menús de quatre, cinc o sis plats a cada restaurant”. Un viatge per al paladar amb el delit de maridar les creacions dels restauradors sitgetans amb vins pensats per a cada plat.

La comunió de vins Penedès i gastronomia sitgetana neix amb l’objectiu de sumar el valor de dos dels referents de la cultura gastronòmica catalana i apropar l’experiència a la ciutadania, visitants i turistes per donar a conèixer els productes propis del territori. La Ruta es materialitza en sopars amb maridatge als restaurants participants. El sopar inaugural tindrà lloc al restaurant Acqua, ubicat a l’Hotel Sunway Playa Golf & Spa, inclòs en el programa d’actes de la Setmana del Vi Català. També hi haurà sopar al restaurant la Salseta, inclòs en els actes de la Setmana de la Malvasia de Sitges, i als restaurants Picnic, La Nansa, El Castell, Sitges, Gutiziak, Costa Dorada, Vivero Beach Club, La incidència del factor vi, i als hotels Casa Vilella i Dolce Sitges.

D’entre els 27 productors vinícoles de la zona de la denominació d’origen implicats a la ruta, hi ha el Celler Hospital de Sitges, juntament amb altres segells de la comarca com Torre del Veguer, Puig Batet o la Finca Viladellops que es troba al Parc del Garraf.

Les persones interessades en gaudir de la ruta han de reservar taula als restaurants implicats, perquè les places són limitades. El preu dels sopars varia entre els 45 i els 55 euros, segons el restaurant.

La DO Penedès, que suma més de 2.700 anys d’història vitivinícola, organitza la Ruta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Diputació de Barcelona.

Consulta tots els menús maridatge aquí.