Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnaval de Sitges 2024 tanca amb un balanç de seguretat positiu

La Policia Local ha detingut dues persones, i tanca l’edició de 2024 sense incidents remarcables. El dispositiu ampli i el treball conjunt amb tots els cossos de seguretat ha permès viure un Carnaval pacífic i festiu.

El Carnaval de Sitges 2024 arriba avui al seu final amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes. Ha estat una setmana de celebracions, festa i actes multitudinaris que s’han viscut de forma pacífica, gràcies a l’ampli dispositiu de seguretat desplegat, un dels més importants de Catalunya. Aquest dispositiu engloba agents dels cossos de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, seguretat privada, SEM, Protecció Civil, Creu Roja i Bombers, i se centra en tres eixos principals: treballar per la prevenció, desplegar un dispositiu ampli i coordinat, i oferir una resposta immediata davant de qualsevol incidència per garantir la seguretat i el bon desenvolupament del Carnaval.

Al llarg d’aquests dies, La Policia Local ha detingut dues persones, per furt d’una bicicleta i una altra per trobar-se en recerca que passarà a disposició judicial. També ha aixecat 5 actes, la majoria per tinença d’estupefaents. Els agents han recuperat, a més, 4 telèfons mòbils que havien estat sostrets i que van retornar als seus propietaris.

Tant les rues com la resta d’activitats organitzades al voltant del Carnaval, s’han pogut viure sense que es produís cap incident greu, tot i els milers de persones que han visitat Sitges. El treball conjunt de tots els cossos de seguretat ha permès garantir una celebració pacífica. El regidor de Governació, David Martínez ha destacat que ha estat un bon Carnaval quant a seguretat, i ha volgut agrair la tasca i l’esforç fet per tots els cossos de seguretat i d’emergències. “Tot i la quantitat de gent que ha vingut a Sitges aquests dies, no hi ha hagut cap fet destacable, i a l'espera de tenir les dades definitives aquest ha estat un Carnaval més segur i amb menys incidents que el 2023. Vull agrair la coordinació dels cossos de seguretat i de seguretat privada, així com els d'emergències mèdiques, bombers i protecció civil, i també als Serveis Municipals. I com no, a totes les entitats i colles que han treballat molt dur i als visitants per fer d’aquesta una gran festa. Tots plegats hem aconseguit fer del Carnaval de Sitges una festa segura, tot i les seves dimensions”, ha assenyalat Martínez.

En relació al tancament de les zones d’oci s’ha produït amb tota normalitat i pel que fa a la festa posterior a la rua de l’Extermini, a l’Hort de Can Falç, ha registrat un total de 250 persones i s’ha desenvolupat sense incidents rellevants.

El Punt Lilla, el punt d’assessorament sobre violències sexuals, no ha comptabilitzat cap agressió masclista o LGTBIfòbica.

Respecte als controls d’alcoholèmia i drogues que s’han fet als accessos a la vila, la Policia Local ha aturat a 49 vehicles. S’han interposat 7 denúncies per no haver passat la ITV, 3 per superar la taxa d’alcoholèmia permesa i 2 per conduir sota els efectes de les drogues. També s’obriran diligències judicials a una persona per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia i amb signes evidents d’estar sota la influència de l’alcohol.