Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIM acull la cloenda de la 22a edició de la Ruta del Xató

El nou Centre d’Interpretació de la Malvasia ha acollit aquest dimarts l’acte oficial de cloenda de la temporada de la Ruta del Xató. Durant l’acte, s’ha destacat la fusió entre el vi i la gastronomia com a eix clau de la promoció d’aquest plat.

L’acte de cloenda de la 22a edició de la Ruta del Xató ha comptat, entre d’altres, amb la presència de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, i regidors de l’Ajuntament de Sitges; l’Ambaixador de la Ruta, Josep Maria Albet; el president de la fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista, Albert Oliver; i el president del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Jordi Gasol.

La Ruta del Xató la integren els municipis de Sitges,  el Vendrell, Calafell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. La principal novetat de la ruta d’enguany ha estat promoure el xató per convidar a visitar el territori i viure experiències delicioses en família, amb els amics o en parella.

L’Ambaixador de la Ruta del Xató 2018-2019, Josep Maria Albet, s’ha mostrat satisfet per la tasca duta a terme durant l’any que ha estat representant el càrrec i ha defensat que cal continuar potenciant aquest plat tant característic del territori.

Durant l'acte de cloenda de la Ruta del Xató 2018-2019, els assistents han pogut degustar receptes inspirades en el xató i acompanyades de vins, com el Blanc Subur de Sitges, a càrrec de l’escola d’hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprés.

Els presents a l’acte també han pogut fer una visita guiada al nou centre de la Malvasia.