Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El descens als inferns de Mario Casas a ‘No matarás’ protagonitza el dissabte a Sitges

Oriol Tarragó rep la Maria Honorífica a Sitges per la seva dedicació al disseny sonor en una jornada maratoniana d’activitats

La premiere mundial a Sitges de No matarás, de David Victori, amb Mario Casas al capdavant, els protagonistes d'Un efecto óptico, els guardonats Najwa Nimri, Manuel de Blas i Oriol Tarragó, l'entrega de la Maria Honorífica a aquest últim, la presentació del llibre Reina del grito de Desirée de Fez, les novetats de CineAsia i La nit + zombi amb Soy leyendaGet the Hell Out i Yummy han centrat una intensa jornada. Sense Zombie Walk però plena de fantàstic, thriller i terror dins les sales del Festival. Sitges 2020 segueix obrint-se camí i apostant fort pel millor cinema fantàstic.

Oriol Tarragó ha rebut el Premi Maria Honorífica per la seva aportació al gènere fantàstic. Un dels dissenyadors de so més prolífics del cinema estatal que ha treballat amb directors com Jaume Balagueró, Kike Maíllo, Denis Villeneuve, Daniel Monzón o Juan Antonio Bayona i en pel·lícules referents del gènere com (2007), Lo imposible (2012), El niño (2014), Enemy (2013) o Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), ha viscut una intensa jornada a Sitges atenent a mitjans i participant a la masterclass In conversation with dins de la secció Sitges Film Hub, on ha parlat de la seva carrera professional. Tarragó, que aquest any ha participat en dues de les pel·lícules oficials de la 53a edició, la inaugural Malnazidos Cosmética del enemigo, ha atès en roda de premsa als mitjans acreditats juntament amb els guardonats Najwa Nimri i Manuel de Blas, abans de pujar a primera hora de la tarda a l'escenari de l'Auditori per agrair el reconeixement professional que li ha donat el Festival en aquesta edició tan especial.

Un dels moments importants de la jornada ha estat la concorreguda roda de premsa de No matarás amb la presència del seu director, David Victori, el productor Carlos Fernández i els seus protagonistes Mario Casas i Milena Smit. El director, amb una enlluernadora trajectòria en el terreny del curtmetratge que inclou títols com La culpa (2012) i Zero (2015), produït per Ridley Scott i Michael Fassbender, ha parlat sobre el seu nou llargmetratge No matarás, un thriller protagonitzat per Mario Casas donant vida a un personatge que es trobarà contra les cordes. Sobre el film, Victori ha declarat que volia fer un treball molt sensorial i per això ha donat llibertat total als actors per arribar a la veritat. Mario Casas ha parlat sobre el seu paper i com aquest personatge l'ha canviat i l'ha portat a fer el seu propi viatge persona l: "En aquesta pel·lícula m’he obert en canal totalment. Vaig dir a l’equip, ‘feu amb mi el que vulgueu’!".

Seguint amb les produccions espanyoles, avui també s'ha presentat dins de la secció Noves Visions Un efecto óptico, l'esperada nova pel·lícula de l'inclassificable Juan Cavestany, una comèdia protagonitzada per Carmen Machi i Pepón Nieto, que interpreten un matrimoni de Burgos que viatja a Nova York i que, un cop allà, se n’adonen que es tracta d’una altra ciutat. I en l'apartat internacional, avui també s'han presentat dues òperes primes molt esperades: en secció oficial a competició, The Owners, el debut del britànic Julius Berg que s’endinsa en el subgènere home invasion amb una història crua protagonitzada per Maisie Williams, l’inoblidable Arya Stark. I a Noves Visions, la peculiar The Stylist, de la realitzadora Jill Gevargi zian, que trasllada la seva pròpia experiència com a perruquera a la gran pantalla, a partir del seu multipremiat curt homònim. Dins la secció Anima't, aquest migdia s'ha presentat al Cinema Prado Hello World (Haro Warudo), el nou llarg de Tomohiko Itô, el realitzador que es va iniciar a l’anime com a ajudant de direcció de Mamoru Hosoda i que en aquesta ocasió ens presenta una història sobre simulacions virtuals del jo del present i del passat de la jove Naomi.